Tgrt Haber
29 Haziran 2022 06:32 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 08:05

NATO Zirvesi’nde kritik gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Biden ile görüşecek

İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi bugün kritik bir görüşmeye ev sahipliği yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden ile bir araya gelecek. TSİ 18.45’te yapılması planlanan görüşme sonrasında verilecek mesajlar tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
NATO Zirvesi’nde kritik gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Biden ile görüşecek
Erdoğan,biden,nato

Tüm dünyanın gözü İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi’ne çevrilmiş durumda. Dün başlayan kritik Zirve öncesinde Türkiye, İsveç, Finlandiya ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in katıldığı dörtlü görüşme gerçekleştirmişti. İki tur şeklinde gerçekleştirilen görüşmeler sonrasında ortak bildiri imzalandı ve Türkiye istediğini aldı. İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütü PKK/YPG’ye artık destek vermeyecek. İki ülkenin aldığı karar sonrasında Türkiye İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini destekleyecek.

MUTABAKAT SONRASINDA BIDEN’DAN AÇIKLAMA

Dörtlü zirvede sağlanan mutabakat sonrasında ABD Başkanı Biden, sosyal medya hesabından açıklama yapmış ve mutabakatı, "ittifakımızı ve toplu güvenliğimizi güçlendirecek ve zirveye başlamak için harika bir yol" olarak tanımlayarak, Türkiye, İsveç ve Finlandiya'yı anlaşma sağladıkları için tebrik etti.

https://twitter.com/POTUS/status/1541870929373970437

ERDOĞAN-BIDEN ZİRVESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın NATO Liderler Zirvesi’ne hareket etmeden önce yaptığı açıklamada ABD Başkanı Biden ile yüz yüze görüşme yapabileceğini duyurmuştu.  İki liderin görüşmesi, Beyaz Saray’ın günlük açıklanan programında yer aldı. İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleştirilecek görüşme Türkiye saati ile 18.45’te başlayacak.

F-16 KONUSU MASADA

İki liderin gündem başlıkları arasında ikili ilişkiler ve F-16'lar konusu yer alacak. Görüşmenin bir saat sürmesi bekleniyor.

ABD'YE F-16 KONUSUNDA TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “S400 aşağı, S400 yukarı. Bunları da Sayın Biden’la bu akşam veya yarın yapacağımız görüşmede dile getireceğiz” ifadelerini kullanırken, ABD’den yeni nesil F16’ların satın alınması konusunda ise Cumhurbaşkanı, "F16 meselesi şu anda hala masada. Orada da yine bir oyalama taktiği gidiyor” demişti.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Madrid temaslarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Başbakanı Karl Nehammer ve Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...