Tgrt Haber
22 Kasım 2014 17:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'den ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden ile görüşmesine ilişkin, "İstişare ettiğimiz pek çok konuda Amerika Birleşik Devletleri ile fikir birliği içerisinde olduğumuzu gördük" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'den ortak açıklama
ırak, joe biden, suriye, Kıbrıs, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Politika Haberleri,

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın çalışma yemeği sona erdi. Beylerbeyi Sarayı'ndaki yemek, basına kapalı yaklaşık 3,5 saat sürdü.  Yemeğe, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanları Mustafa Varank ve Savaş Barkçin, Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanı Ahmet Yıldız, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Savunma Bakanlığı Müsteşarı Sezai Bostancı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ümit Yalçın, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç da katıldı.  Yemekte, ABD Başkan Yardımcısı Ulusal Güvenlik Danışmanı Colin Kahl, ABD Başkan Yardımcısı Avrupa ve Avrasya Özel Danışmanı Mike Carpenter, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Toria Nuland, Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Derek Chollet, Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Enerji İşleri Özel Temsilci Vekili Amos Hochstein, Dışişleri Bakanlığı IŞİD'le Mücadele Koalisyonu Başkan Özel Temsilci Vekili Brett McGurk, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa Kıdemli Direktörü Charlie Kupchan ve ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass da bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Biden ile düzenlediği basın toplantısında, "Özellikle Kuzey Afrika'daki son gelişmeleri değerlendirme imkanı oldu. Fikir birliğini içinde olduğumuz gördük" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...