Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Eylül 2021 11:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kırım' açıklaması Rusya'yı rahatsız etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı Kırım ve Ukrayna açıklaması, Rusya'yı rahatsız etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kırım' açıklaması Rusya'yı rahatsız etti
kremlin,rusya,recep tayyip erdoğan,vladimir putin

ABD'nin New York kentinde 76.'sı gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, "İlhakını tanımadığımız Kırım dahil, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunmasına önem veriyoruz" konuşması Rusya'yı rahatsız etti. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ''Kendilerini hedef aldığını düşündüklerini'' söyleyerek tepki gösterdi:

“Cumhurbaşkanı’nın Rusya ziyaretinin hazırlıklarının yapıldığı bir dönem olan şu anda dile getirilmesinden tabii ki üzüntü duyuyoruz.''

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kırım' açıklaması Rusya'yı rahatsız etti

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Eylül’de Rusya’ya giderek Vladimir Putin’le görüşmesi planlanıyor.

Daha önce de Türk Dışişleri Bakanlığı, 17-19 Eylül tarihlerinde yapılan Rusya seçimlerinin Kırım’ı da kapsamasını eleştiren bir açıklama yapmış şu ifadelere yer verilmişti:

''Türkiye, Kırım’ın hukuka aykırı ilhakını tanımamaktadır. Kırım’da da düzenlenen Rusya Federasyonu Devlet Duması seçimlerinin Kırım itibariyle sonuçlarının Türkiye açısından hukuki bir geçerliliği bulunmamaktadır.''

Bunun üzerine yine Peskov tepki göstermiş “Türkiye’nin bu pozisyonu nedeniyle üzüntü duyuyoruz, zamanla bu konuda siyasi irade gösterileceğini ve Türkiye’nin bu pozisyonunu değiştireceğini umuyoruz” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...