Tgrt Haber
20 Ekim 2021 21:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bir avuç ülke" sözleri Rusya'yı kızdırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Angola Meclisi Genel Kurulu'nda, "İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşı'nın galibi bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını, bırakılmaması gerektiğini savunuyoruz" sözleri sonrası Rusya’dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bir avuç ülke" sözleri Rusya'yı kızdırdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan,rusya,

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyaretinin yankıları devam ediyor. Angola Meclisi Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın "İnsanlığın kaderinin İkinci Dünya Savaşı'nın galibi bir avuç ülkenin insafına bırakılamayacağını savunuyoruz" sözlerine Rusya’dan cevap geldi. 

“KABUL EDİLİR İFADE DEĞİL”

Peskov, "Tahmin edebileceğiniz gibi ince ayrımlar çok mühim. Rusça çevirisine bakacak olursam, tüm yükü kendi üstlerine alıp dünyayı faşizmden kurtarmak adına çokça fedakarlıkta bulunan güçlere için 'bir avuç ülke' gibi küçümseyici bir ifade kullanmak diplomasi açısından pek de kabul edilebilir değil" dedi. Kremlin Sözcüsü, Erdoğan'ın açıklamalarının Türkçe orijinalini henüz okuyamadığını, fakat bunu mutlaka yapacağını da sözlerine ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...