Tgrt Haber
24 May 2022 06:15 - Güncelleme : 24 May 2022 06:27

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Miçotakis’e yönelik sözlerine Yunanistan’dan cevap gecikmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ABD’ye giderek Türkiye’ye F-16 satışına karşı lobi yapan Yunanistan Başbakanı Miçotakis’e tepki gösterdi. "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" ifadesini kullanan Erdoğan'ın açıklamalarına Yunanistan’dan cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Miçotakis’e yönelik sözlerine Yunanistan’dan cevap gecikmedi
erdoğan,miçotakis,açıklama

Yunan parlamentosu geçtiğimiz günlerde ABD-Yunanistan Karşılıklı Savunma İşbirliği Anlaşması'nda (MDCA) yapılan değişiklikleri onayladı. İktidar ve muhalefeti karşı karşıya getiren ve halk tarafından protesto edilen değişiklik ile birlikte ABD'nin Yunanistan'da 1'i deniz üssü olmak üzere toplam 4 askeri üs açmasına izin verildi. Karar sonrası Miçotakis, ABD Başkanı Biden ile görüşmek üzere ABD’ye gitti.

LOBİ ÇALIŞMASI AYAKTA ALKIŞLANDI

ABD ziyaretinde senatoda yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik F-16’ların satılmamasını isteyen Miçotakis, Türkiye aleyhine lobi yaptı. Miçotakis’in sözleri ABD’de senato üyeleri tarafından dakikalarca ayakta alkışlanırken bu durum karşısında şaşkına dönen Yunan başbakan “Kendi ülkemde bu kadar çok alkışlanmıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Miçotakis’e yönelik sözlerine Yunanistan’dan cevap gecikmedi

ERDOĞAN’DAN MİÇOTAKİS’E: ÖYLE BİRİ YOK

Lobi çalışmalarını sürdüren Miçotakis’in skandal açıklamalarına Türkiye’den cevap gecikmedi. ABD’nin Yunanistan üzerinden bölgede askeri üs sayısını arttırması tansiyonu yükseltti. Kabine toplantısının ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye'ye F-16'ları vermeyin" talebinde bulunan Miçotakis'e çok sert tepki gösterdi. "Artık benim için Miçotakis diye birisi yok" diyen Erdoğan, "Bundan sonrasını o düşünsün. Biz kendimize yeteriz. 'F-16'ları Türkiye'ye vermeyin' diye ABD'ye telkinde bulunan bir Yunanistan ile karşı karşıyayız. ABD herhalde Yunanistan'ın lafına göre hareket etmeyecektir" ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'DAN ERDOĞAN'A YANIT: MİÇOTAKİS ÜLKENİN HAKLARINI SAVUNUYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'e yönelik tepkisine cevap gecikmedi. Reuters'in haberine göre, Erdoğan'ın sert açıklamasına cevap veren Yunanistan Hükümet Sözcüsü Yannis İkonomu, Miçotakis'in Yunanistan'ın haklarını ve uluslararası hukuku savunduğunu ve Yunanistan'ın dış politikasının da ittifaklara dayandığını söyledi.

"BİZİM POLİTİKAMIZ İLKELER POLİTİKASIDIR"

İkonomu, "Türkiye'nin lideriyle karşılıklı bir tartışmaya girmeyeceğiz. Bizim politikamız ilkeler politikasıdır" sözlerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 25 Mayıs 2022 13:15

SN CUMHURBASKANIMIZI COK SEVİYORUZ SAYGILAR DİLİYORUM

Sonraki Haber Yükleniyor...