Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 11:04 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 12:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinde sürpriz isim! Haluk Bayraktar da yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya gitti. Ukrayna lideri Volodimir Zelenskiy ile görüşecek olan Erdoğan'ın heyetinde Baykar CEO'su Haluk Bayraktar da yer aldı. Bayraktar, SİHA'ların işgaldeki etkin rolü sayesinde hem Zelenskiy hem de Ukrayna halkı tarafından oldukça seviliyor.

haluk bayraktar,recep tayyip erdoğan,ukrayna

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah saat 09.15 itibariyle özel uçak 'TUR' ile resmi ziyarette bulunmak üzere Ukrayna'ya gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan yardımcısı Fuat Oktay ve Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ile beraber diğer yetkililer uğurladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar da eşlik ediyor.

UKRAYNALILARIN 'BAYRAKTAR' SEVGİSİ BAMBAŞKA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlamasının ardından Ukrayna ordusunun çokça kullandığı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları sık sık gündeme geldi. Bayraktar TB2 SİHA'larının üreticisi BAYKAR'ın CEO'su Haluk Bayraktar da sosyal medya hesabı Twitter'dan Ukrayna Devlet Başkanı Colodimir Zelenskiy ile fotoğrafını paylaşarak,  "İyi ki senin gibi cesur bir adamı tanıdım… Zafer haksızca işgale karşı ülkesini savunan yürekli insanlarla olsun" diyerek övgü ile bahsetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinde sürpriz isim! Haluk Bayraktar da yanında

Zelenski'nin danışmanı Podolyak ise geçtiğimiz aylarda İstanbul'a gelmiş ve Bayraktar ile görüşmüştü. Podolyak, "Bazı komşular konusunda şanslı değiliz ama birçok dostumuz olduğu kesin." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinde sürpriz isim! Haluk Bayraktar da yanında

Ukrayna'nın eski Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'nun eşi Katerina Yuşçenko ise geçtiğimiz aylarda Bayraktar SİHA'ların başarılarına övgüler dizip, "Türkiye'ye minnettarız. Çocuklarımıza Bayraktar adını veriyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...