Tgrt Haber
15 Haziran 2021 10:14

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Joe Biden görüşmesinde ters köşe

NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Amerika Başkanı Joe Biden görüşmesinin gergin geçeceği iddia edilmişti. NATO zirvesinde gerçekleşen görüşmede her iki liderden olumlu açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Joe Biden görüşmesinde ters köşe
nato zirvesi,recep tayyip erdoğan,joe biden,amerika

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO zirvesinde gerçekleşen görüşmelerinin gergin geçeceğine dair iddialar yer almıştı. Yabancı basında yer alan haberlerde görüşmenin gergin olmasının yanı sıra çekişmeli olabileceği de iddia edilmişti. Görüşmenin ardından beklenen gerginliğin yaşanmadığı, her iki liderin açıklamalarının olumlu yönde olduğu yabancı basında belirtildi. CNN'in haberine göre beklenenin aksine Biden, gazetecilere toplantının çoğunun bire bir olduğunu, görüşmelerinin ''olumlu ve üretken'' geçtiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Joe Biden görüşmesinde ters köşe

BIDEN: GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK

Biden, "Birkaç konuda nasıl ilerleyeceğimiz konusunda detaylı görüşmeler yaptık. İki ülkemizin büyük gündemleri var. Ekiplerimiz görüşmelerimize devam edecek ve Türkiye ve ABD ile gerçek bir ilerleme kaydedeceğimize eminim" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇÖZÜLEMEYECEK BİR SORUN YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brüksel’de NATO Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Joe Biden ile gerçekleştirdiği baş başa görüşmesiyle ilgili şunları söyledi:

 "Zirve vesilesiyle ABD Başkanı Biden'la az evvel bir araya geldik. Uzun yıllara dayalı dostluğumuzun bulunduğu Biden'la kapsamlı bir görüşmede bulunduk. Etkin işbirliğine ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde sayın Biden ve ekibiyle görüştük. Doğrudan diyalog kanallarını koruma konusunda mutabık kaldık. Türkiye ile ABD arasında çözülemeyecek bir sorunun olmadığını düşünüyoruz.”

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...