Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Aralık 2015 18:41

Cumhuriyetçiler Trump'ı destekliyor

ABD'de Cumhuriyetçilerin başkan aday adaylarından Donald Trump'ın "Müslümanların ABD'ye alınmaması" çağrısına partililerin destek verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyetçiler Trump'ı destekliyor
abd, trump,

ABD'deki Rasmussen Reports ulusal anket şirketi, Trump'ın Müslümanlarla ilgili dünya genelinde tepki çeken sözlerinin ardından, Amerikan halkının konuya yaklaşımına dair 8-9 Aralık tarihlerinde bin kişiyi kapsayan bir araştırma yaptı.

Telefon üzerinden yapılan ankette, katılımcıların yüzde 46'sı Donald Trump'ın önerdiği Müslümanların ABD'ye alınmasına yasak getirilmesi görüşüne destek verirken, yüzde 40'ı öneriye karşı görüş bildirdi, yüzde 14'ü ise kararsız kaldı.

ABD'de gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde Doanld Trump'ın yarıştığı Cumhuriyetçi Parti'ye oy vermeyi düşünenlerin yüzde 66'sı da Trump'ın sözlerini onaylarken, yüzde 24'ü ise aday adaylarının büyük tepki toplayan görüşüne karşı çıktı.

Demokrat Parti'ye sempati duyanlar ise Donald Trump'ın önerisini onaylamıyor.

Başkanlık seçimlerinde Demokratları desteklemeyi düşünenlerin yüzde 55'i Trump'ın çağrısının karşısında yer alırken, yüzde 30'luk bir kesim de destek verdi.

ABD'nin başkan aday adayları arasında olan emlak zengini iş adamı Donald Trump, yürüttüğü seçim kampanyası sırasında, göçmen ya da turist olarak ABD'ye gelmek isteyen Müslümanların ülkeye alınmaması çağrısında bulunmuştu.

Trump'ın açıklamalarına Beyaz Saray'dan ve dünyadaki birçok siyasetçiden de tepkiler gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...