Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2021 09:58

'Çuvalcı General' Raymond Odierno kanserden öldü

2003 yılında başlayan ABD-Irak savaşında kilit rol oynayan, Türk kamuoyunda da "Çuvalcı general" olarak tanınan ABD'nin eski Kara Kuvvetleri komutanı Raymond Odierno, 67 yaşında kanserden hayatını kaybetti.

'Çuvalcı General' Raymond Odierno kanserden öldü
abd,general,ırak savaşı,Raymond Odierno

Irak savaşının kilit isimlerinden ABD'li eski Kara Kuvvetleri Komutanı Raymond Odierno 67 yaşında öldü.

ABD basınında yer alan haberlere göre, Irak savaşında Amerikan askerlerine komuta eden Odierno kanser nedeniyle hayatını kaybetti.

İŞKENCE VE TECAVÜZ SKANDALLARIYLA GÜNDEMDEYDİ

2003 yılında Irak'ta Türk askerlerinin başına çuval geçiren birliğin komutanı olan Odierno, Türk kamuoyunda "çuvalcı general" olarak tanınıyordu.

Irak'ta 3 kez görev yapan Odierno, evlerin kapılarını kıran, Iraklıları evlerinden alarak sokaklarda sürükleyen, sert yöntemlere başvuran ve tutukluları Ebu Gureyb Cezaevi'ne atan 4. Piyade Tümeni'ne de komuta etti.

'Çuvalcı General' Raymond Odierno kanserden öldü

Ebu Gureyb Cezaevi, ABD'nin 2003 yılında Irak'ı işgalinin ardından ABD askerlerinin tutuklulara yaptığı işkenceler ve tecavüz olaylarıyla gündeme gelmişti.

SADDAM İÇİN "SIÇAN GİBİ YAKALANDI" DEMİŞTİ

Odierno, Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin yakalandığında "Direnemeyeceği bir çukurun dibindeydi. Sıçan gibi yakalandı." sözlerini kullanmıştı.

'Çuvalcı General' Raymond Odierno kanserden öldü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...