Tgrt Haber
19 Ağustos 2016 04:47

DAEŞ Cerablus'u PYD'ye terk ediyor

PYD'nin Münbiç'te ABD himayesinde kontrolü sağlamasının ardından dün öğle saatlerinde DAEŞ'in Cerablus'u savaşmadan terk etmeye başladı.

DAEŞ Cerablus'u PYD'ye terk ediyor
daeş, cerablus,

DAEŞ dün Cerablus bölgesinde Amarna, Çamil, Aşağı Cerablus, Taşatan, Keknece ve Köşe köylerini boşaltarak güçlerini Aktarin ve El Bab bölgesine nakletti. Herhangi bir saldırı ve operasyon olmamasına rağmen DAEŞ'in Cerablus'u boşaltması ABD ve PYD ile muhtemel bir gizli ittifakın sonucu olarak gerçekleştiği değerlendirmeleri yapılıyor. Muhaliflerin dün Çobanbey'i ele geçirmesinin de bu sonucu doğuran etkenler arasında olduğu belirtiliyor. PYD'nin ABD kara ve hava desteği ile batı yönünde ilerleme ve kantonlararasi bağlantı konusundaki ısrarının devam etmesi yakın dönemde muhalif gruplarla da çatışma ihtimalini arttırıyor.

25 BİN SİVİL YAŞIYOR

Tamamı ılımlı gruplardan oluşan kuzeydeki muhalifler PYD ile yakın dönemde yaşanacak çatışmaların hayati önem taşıyacağını ve tüm Suriye'nin kaderini etkileyeceğini kaydediyor. Cerablus'ta yaşanan hareketlilik dolayısı ile Karkamış sınır kapısının hemen yanında bulunan kasaba halkının kaygılı bekleyişi de sürüyor. Cerablus'ta halen 25 binden fazla sivil yaşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...