Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Aralık 2015 14:59

DAEŞ, Kerkük'te 6 bin militan kaybetti

'Irak'ın Kerkük kentinde 2015 yılında Peşmerge güçleri ile DAEŞ arasında çıkan çatışmalarda 6 bin militan öldürüldü'

DAEŞ, Kerkük'te 6 bin militan kaybetti
DEAŞ, kerkük,

Irak'ın Kerkük vilayetindeki Peşmerge Komutanı Vesta Resul, 2015 yılında terör örgütü DAEŞ militanları ile Peşmerge güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda 6 bin militanın öldürüldüğünü belirtti.
DAEŞ İÇİN EN BÜYÜK KAYIP YILI
Resul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Musul'un düşmesinden hemen sonra Kerkük vilayetinin güneyini kontrol eden DAEŞ, 2015 yılında elinde tuttuğu bölgelerin çoğunu kaybetti. Söz konusu bölgedeki tüm stratejik bölgeleri bırakarak çekilmek zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.
Peşmerge güçleri ile DAEŞ arasında çıkan çatışmalar sonucunda 6 bin militanın öldürüldüğünü belirten Resul, "Bu yıl DAEŞ için kayıp yılı oldu. Örgütün elinden 57 köy, bir kasaba ve 3 yerleşim bölgesi geri alındı" bilgisini paylaştı.
ÖRGÜT SADECE İKİ BÖLGEYİ ELDE TUTUYOR
Örgütün ağır darbe almasında ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, hava saldırılarının, önemli rolünün olduğuna değinen Resul, "Saldırıya geçilmeden önce, savaş uçakları sürekli DAEŞ'in hedeflerini vurdu. Kerkük'te Havice kasabası ile Tazehurmatu kasabasına bağlı Beşiri köyü dışında, örgütün bu vilayette kontrol ettiği başka bir bölge yoktur" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...