Tgrt Haber
25 Haziran 2015 22:27

'DAEŞ Kobani'ye batı ve güneyden sızdı'

YPG Sözcüsü Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, DAEŞ militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

'DAEŞ Kobani'ye batı ve güneyden sızdı'
daeş, ışid,

Suriye'nin kuzeydoğusunda Türkiye'ye sınır Kobani (Ayn el Arap) ilçesinde terör örgütü DAEŞ militanlarının düzenlediği saldırıya ilişkin, Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) askeri kanadı Halk Savunma Birlikleri'nden (YPG) açıklama geldi. YPG Sözcüsü Redur Halil, saldırganların Türkiye'den girdiğine dair bir suçlamaları olmadığı, DAEŞ militanlarının ilçeye batı ve güneyden sızdıklarını ifade etti.

AA muhabirinin sorularını yazılı yanıtlayan Halil, DAEŞ militanlarının Kobani'ye Türkiye üzerinden girdiklerine dair iddiaları değerlendirdi.

Halil, "Bizim Türkiye'ye resmi olarak bir suçlamamız olmadı. DAEŞ militanları kente batı ve güneyden girdi'' ifadelerini kullandı.  

Saldırının yapılış şekli hakkında ayrıntılar veren Halil, '' DAEŞ militanları şehre girdikten sonra bomba yüklü araç patlattılar. SonraYPG güçleriyle çatışma başladı. Saldıran DAEŞ militanlarının bir kısmı öldürüldü ve 3 militan kaçtı. Diğer bir grup militan ise şu an kuşatılmış durumda'' dedi.  

Şanlıurfa Valiliği, sabaha karşı Kobani ilçe merkezi ve Şanlıurfa'nın Mürşitpınar sınır kapısına yakın noktalarda gerçekleşen saldırı konusunda yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının ilçenin batısında örgütün kontrolündeki Cerablus bölgesinden sızdığını açıklamıştı.

AA'nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre de Kobani'de PKK'nın Suriye uzantısı Demokratik Birlik Partisi (PYD) güçlerini hedef alan DAEŞ'in saldırısına, ilçede örgütün uzun süredir beklemede olan ve "uyuyan hücreler" olarak tabir edilen özel grupları da katıldı.  

İlçe merkezine düzenlenen baskında, PYD  tarafından karargah olarak kullanılan ve "4'lü güvenlik kuşağı" olarak adlandırılan bitişik binalar terör örgütü DAEŞ'in eline geçmişti.

18 kişinin öldüğü, 40 kişinin yaralandığı saldırının ardından, çatışmalar ağırlıkla ilçe merkezinde devam ediyor.  

Yaralıların birçoğu Türkiye'de tedavi altında.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...