Tgrt Haber
21 Aralık 2016 06:23

DAEŞ Musul'da sivilleri vurdu, 10 ölü

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği bombardımanda 10 sivilin öldüğü, 34 sivilin yaralandığı bildirildi.

DAEŞ Musul'da sivilleri vurdu, 10 ölü
deaş, daeş, ışid, musul

Kentin doğusundaki Gökçeli Mahallesi'ndeki sahra hastanesinde görevli doktor Musab Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DEAŞ tarafından kentin doğu mahallelerine düzenlenen havan mermisi saldırıları sonucu hayatını kaybeden 10 sivilin cesetleri ile 34 yaralının hastaneye ulaştırıldığını belirtti.

Mahmud, "Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olması ve sahra hastanesindeki imkanların bu hastaların tedavisi için yetersiz kalmasından dolayı söz konusu ağır vakalar Erbil'deki hastanelere gönderildi." dedi.

Üsteğmen Muhsin el-Cuburi ise Musul emniyet güçlerinin, Hayyu'l Kudüs Mezarlığı'ndan Gökçeli Mahallesi'ne girmeye çalışan bir intihar eylemcisini etkisiz hale getirdiğini kaydetti. Koalisyon güçlerinin hava desteğiyle 17 Ekim'de başlatılan Musul operasyonunda kentin doğusunda hızlı ilerleme kaydedilirken, güney ve kuzey kesimlerinde DEAŞ saldırıları bu ilerleyişi engelliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...