Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Aralık 2015 14:28

DAEŞ Yermuk'tan çekiliyor

DAEŞ, Yermuk'ta kendi kontrolünde olan bölgeleri BM aracılığıyla Şam yönetimine devrediyor. Kamptaki DAEŞ'lilerin ayrılmaya başladığı belirtiliyor

DAEŞ Yermuk'tan çekiliyor
daeş yermük,

Suriye'de, Birleşmiş Milletler'in aracılığında gerçekleştirilmesi beklenen bir anlaşmaya göre Şam'daki Filistinli mülteci kampı Yermük'te bulunan DAEŞ üyeleri buradan çekiliyor. 
 Anlaşma kapsamında kapsamında DAEŞ üyelerinin güvenli bir şekilde Rakka'ya geçişine izin verilecek. Anlaşmanın amacı Yermuk'un yeniden güvenli hale gelmesi ve kampta sıkışan 18 bin kişiye insani yardım ulaştırılması.
 DAEŞ Nisan ayında kampa girmiş ve önemli bir bölümünü ele geçirmişti. Yermuk DAEŞ, Nusra Cephesi, yönetim yanlısı ve karşıtı Filistinli grupların kontrolündeki alanlara bölünmüş durumda.
 
AYRILMALAR BAŞLADI
 
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR), yaralı DAEŞ üyeleri ile onların ailelerinin, ayrılacaklar arasında yer alacağını açıkladı.
 
SOHR, bu kişileri alıp DAEŞ'in kontrolündeki alanlara götürecek kampa şimdiden otobüslerin geldiğini duyurdu.
 
FİLİSTİNLİLERİN KALDIĞI KAMP
 
Yermuk 1948 yılındaki Arap-İsrail savaşından kaçanlar için kurulmuştu. Suriye'de 2011'de iç savaşın başlamasından önce 150 bin kişi burada kalıyordu. Son iki yılda kampta sıkışıp kalan ve 3 bin 500'ü çocuk olan kamp sakinleri düzenli yiyecek, temiz su ve sağlık hizmeti desteğinden mahrum durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...