Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2016 05:57

DAEŞ'e kötü haber

ABD'de yeni bir sefer birliğinin, DAEŞ'e karşı Irak'taki kara operasyonlarını desteklemek için görevlendirildiği bildirildi.

DAEŞ'e kötü haber
daeş, abd, askeri birlik

DAEŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan ABD öncülüğündeki Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, yeni  birliğin Irak hükümeti ile yapılan istişareler sonucunda görevlendirildiği  belirtildi. ABD ordusunun Irak'a giden yeni birliğinin DAEŞ ile mücadeleye karada  ne şekilde destek vereceği ise açıklanmadı.  Yeni birliğin ABD Deniz Piyadeleri’ne bağlı 26. Deniz Piyade Sefer  Birimi’nin parçası olduğu ifade edildi. Bu birim İran Körfezi, Kızıl Deniz, Arap  Denizi ve Hint Okyanusu’nun bazı bölgelerinin güvenliğini sağlamak için görev  yapan 5. Filo'ya bağlı bulunuyor. ABD ordusu, dün Irak'ta DAEŞ'e karşı mücadelede görev yapan bir Amerikan askerinin Mahmur kasabasında düzenlenen roketli saldırıda öldüğünü  duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...