Tgrt Haber
27 Ekim 2021 16:29

Dağlık Karabağ zaferi sonrası Türk SİHA’larına ambargo kararı alan Kanadalı şirket battı

Türk SİHA’ların Dağlık Karabağ zaferindeki etkin rolü sonrası Türkiye’ye karşı silah ambargosu kararı alan Kanada merkezli Telemus Systems şirketi iflas ettiğini duyurdu.

Dağlık Karabağ zaferi sonrası Türk SİHA’larına ambargo kararı alan Kanadalı şirket battı
Telemus Systems,kanada,,ambargo,,siha,

Azerbaycan’ın Karabağ’a yönelik gerçekleştirdiği “Tek Vatan Harekatı” esnasında Kanada hükümeti, Türk SİHA’larının oynadığı büyük rol sebebi ile tarafını Ermenistan'dan yana seçerek Türkiye’ye ambargo kararı aldı. Alınan kararla beraber Türk SİHA’ları için ürün tedarikinde bulunan L3 Wescam ve Telemus Systems gibi bir dizi Kanadalı şirketlerin, Türkiye’ye savunma ürünleri ihraç etmesi engelledi

AMBARGO KARARI SONRASI ZARAR ETTİLER

Kanada’nın Türkiye’ye yönelik ambargo kararı, Kanadalı şirketlerin milyonlarca dolar zarar etmesine sebebiyet verdi. Uluslararası pazarda operasyonel destek için istihbarat, gözetleme ve keşif sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesi konusunda çalışmalar yürüten Ontario merkezli şirket, 24 Ağustos'ta iflas başvurusunda bulundu.

640 BİN DOLAR BORÇ KALDI

Firma, yaptığı başvuruda, üzerinde 638.6 bin dolarlık borç kaldığını belirtti. Bu miktarın 120.9 bin dolarının CM Computer şirketine, 330.1 bin dolarının çalışanlara olduğu kaydedildi.

KANADA SATMADI, TÜRKİYE YERLİSİNİ YAPTI

Son 20 yılda savunma sanayiinde yaptığı atılımlarla ve gerçekleştirdiği ihracatlarla adından söz ettiren Türkiye, Kanada'nın ambargosunun ardından yerli imkanları devreye aldı. ASELSAN tarafından geliştirilen ve insansız hava araçlarına entegre edilebilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi CATS sayesinde bu alanda dışa bağımlılık sonlandırıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...