Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Haziran 2021 16:06

Dairesi küf tuttu az kalsın ölüyordu kabusu böyle anlattı

İngiltere'de 42 yaşındaki kadının yaşadığı daire küf tutunca, az kalsın ölüyordu. Kronik ve nörolojik hastalıkları ortaya çıktı.

Dairesi küf tuttu az kalsın ölüyordu kabusu böyle anlattı
ingiltere

Louise Derrick adlı kadın, Londra'daki evinin yatak odası ve oturma odasında küfler fark etti ve bu durumu bildirdi. Fakat konuya ilişkin hiçbir şey yapılmadı. 42 yaşındaki kadın, küflerin evini, mobilyalarını hatta hayatını mahvettiğini söyledi. Kalın siyah küf duvarlarını kaplayıp çürütürken yüzünün balon gibi görünmesine neden olduğunu, acı veren kızarıklıkların giderek yayıldığını, gözlerinin şişlik nedeniyle neredeyse kapandığını söyledi.

Louise, çok az hareket kabiliyeti kaldığını ve sürekli nöbet geçirmesine neden olan Fonksiyonel Nörolojik Bozukluk (FND) geliştirdikten sonra işini kaybettiğini iddia etti. The Mirror'ın haberine göre, hemşirelerin, kronik astım olmasının nedenin küf olduğunu söylediğini belirtti.

Dairesi küf tuttu az kalsın ölüyordu kabusu böyle anlattı

Louise'in evinin durumunu bildirdiği  Sutton Konut Ortaklığı, bildirilen sorunlar üzerinde 2019'dan beri Louise ile 'çok yakın çalıştıklarını' ve dairede onarım çalışmalarına başladıklarını söyledi. Ancak Louise, küfle mücadele çabalarının ancak küfün mallarının çoğunu yok etmesinden ve onu hasta etmesinden sonra ancak 14 Haziran'da başladığını söyledi.

''ACI KORKUNÇTU''

Louise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Mobilyalarımı temizlemeye ve kurtarmaya çalışırken ciddi şekilde alerjim olduğunu öğrendim. Gözlerim göremeyecek duruma geldi, boğazım etkilendi ve nefes alamaz oldum. Bütün yüzüm ve vücudum yandı ve kabardı, hatta iyileşmesi neredeyse dört hafta süren göz kapaklarımın ve ağzımın içinde bile ve kabarcıklar cildimde iz bıraktı. Acı korkunçtu.''

Dairesi küf tuttu az kalsın ölüyordu kabusu böyle anlattı

''BİRİ YÜZÜME ASİT ATMIŞ GİBİYDİ''

''Neredeyse ölüyordum, gerçekten korkutucuydu. Hayatımı kurtarmak için bacağıma üç adrenalin enjeksiyonu yapıldı. Yüzüm çok şiş olduğu için günlerce göremedim. Biri yüzüme asit atmış gibi görünüyordum. Küf tüm evimi de mahvetti. Kesinlikle her şeyi kaybettim. Eskiden güzel bir yatak odam vardı ama küf tüm yatağımı kapladı ve şimdi nefes almamı engellemek için üzerime atılan küflü kanepedeyim.''

''KOKU YÜZÜNÜZE BİR DUVAR GİBİ ÇARPIYOR''

"Küfü ilk olarak üç yıl önce pencerelerin köşelerinde fark ettim ve simsiyahtı. O zamandan beri duvar kağıdından geçti ve soyulmaya başladı, duvarlarda ve tavanlarda devasa nemli lekeler oluşturdu ve dairedeki her şeyi tamamen yok etti. Yatak odasındayken çok göğüs gerdiğimi fark ettim ve kronik astım teşhisi kondu. Hemşire sürekli olarak küfü solumaktan kaynaklandığını söyledi. Ziyaretçiler, dairenin kapısından içeri girdiğinizde havadaki kokusunun size bir duvar gibi çarptığını söylüyor.''

''Burada olmamam gerektiğini söylediler ama gidecek hiçbir yerim yok.''

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...