Tgrt Haber
05 Mart 2018 18:14

Danimarka Iraklı mülteci kızla dalga geçti

Sınırlı sayıda mülteci aldığı halde, güvenlik görevlilerinin mülteci çocuklarla oynadığı fotoğrafları yayınlayarak gösteriş yapan Danimarka yönetimi, şov malzemesi yaptığı Iraklı kızı sınırdışı etti. İsveç'e gönderilen mülteci kız orada da kabul edilmedi ve annesi ile birlikte ülkesi Irak'a gönderilecek.

Danimarka Iraklı mülteci kızla dalga geçti
danimarka,

Danimarka, Birleşmiş Milletler'in mecbur kıldığı kota nedeniyle 2015-2018 yıllarında kabul etmesi gereken sığınmacıları almamak için kanun çıkarttı.

Üç yıl önce Danimarkalı bir polis memurunun mülteci kızla oyun oynaması, dünya medyasının ilgi odağı olmuştu. Avrupa basınında büyük beğeni toplayan görüntünün devamında olanlar ise Avrupa'nın ikiyüzlü mülteci politikasını gün yüzüne çıkardı.

Danimarka polisinin şov yapmak için oynadığı Iraklı mülteci kız, İsveç'e gönderildi. İsveç de başvuruyu kabul etmedi, küçük kız ve annesi Irak'a gönderilecek.

Danimarka Iraklı mülteci kızla dalga geçti

Danimarka sınırdışı etti

Danimarka Avrupa'da mültecileri kabul eden ülkelerinin sonunda gelirken, 2015 yılında, Danimarkalı bir polisin Iraklı bir mülteci çocuk ile oyun oynayarak şov yapması medyanın ilgisini çekmişti. Aradan 3 yıl geçti, Danimarka'nın kendi imajı kullandığı için Iraklı mülteci kız, sınırdışı edilerek İsveç'e gönderildi.

Irak'a geri gönderilecek

İsveç'in Boliden kasabasında yaşam mücadelesi veren anne kızın kaderi burada da değişmedi. İsveç, anne kızın iltica talebini kabul etmedi. Bu nedenle anne ve kız Irak'a geri gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...