Tgrt Haber
16 Aralık 2021 17:03

Danimarka'da hapishanelerde yer kalmadı: Kosova'da 300 "hapishane hücresi" kiralanacak

Danimarka, ülkeden artan suç oranlarından sonra hapishanelerdeki aşırı kalabalığı hafifletme için Kosovo’da 300 hapishane hücresi kiralayacak.

Danimarka'da hapishanelerde yer kalmadı: Kosova'da 300 "hapishane hücresi" kiralanacak
Danimarka,Kosova,Hapishane,Cezaevi,Hücre

Aşırı kalabalık hapishanelerde yer açma amacıyla Danimarka, hapishanelerdeki aşırı kalabalığı hafifletmek yeni bir yönteme başvurdu. The National News’teki habere göre, Adalet Bakanı Nick Haekkerup, Danimarka'nın 2025 yılına kadar 1000 hapishane hücresi ihtiyacıyla karşı karşıya kalma ihtimali nedeniyle bu kararın alındığını söyledi.

KOSOVA’DA HÜCRELERİN YAKLAŞIK YÜZDE 97’Sİ DOLDU

Aşırı kalabalık hapishanelerde yer açma amacı taşıyan bu hamle, ülkede hapishane nüfusunun 2015'ten bu yana neredeyse beşte bir oranında artarak bu yılın başında 4 binin üzerine çıkması ve kapasitenin yüzde 100'ün üzerinde olduğu tartışmalarının ardından geldi.

Öte yandan Kosova'nın neden seçildiğine dair bilgi verilmedi. World Prison Brief'e göre, Kosova'da hücrelerin yaklaşık yüzde 97'si 2019'da doldu. Norveç ve Belçika da aşırı kalabalığı azaltmak için daha önce Hollanda'da hapishane hücreleri kiralamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...