Tgrt Haber
12 Nisan 2014 09:24

Darbe karşıtı gösterilerde 1 çocuk hayatını kaybetti

Mısır'ın başkenti Kahire’nin güneyinde darbe karşıtı gösterilere polisin müdahalesi sırasında karnından vurulan bir çocuk öldü.

Darbe karşıtı gösterilerde 1 çocuk hayatını kaybetti
mısır, kahire, darbe karşıtı gösteri,

Mısır'ın başkenti Kahire’nin güneyinde darbe karşıtı gösterilere polisin müdahalesi sırasında gösterici bir çocuk vurularak hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kahire’nin Helvan bölgesindeki darbe karşıtı gösterilere polisin müdahalesi sonucu 14 yaşında bir çocuk vurularak öldü, 15 kişi yaralandı.  Kahire’nin güneyindeki gösteriyi dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve gerçek mermi kullanan güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 14 yaşındaki Ahmed Mahmud İzzeddin'in, karnından vurularak olay yerinde öldüğü belirtildi. Kahire'nin güneyindeki Helvan bölgesindeki gösteriye polisin sert müdahalesi sonucu aralarında kadınların da olduğu 15 yaralı çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.
Güvenlik kaynaklarından konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi'nin "Asıl yıkım darbedir" adı altında darbe karşıtı gösterisi üzerine hükümet, toplu yürüyüş ve protestolara sert müdahalede bulundu. Başta Kahire olmak üzere Giza, Beni Suveyf, El-Garbiye, Şarkiye, Süveyş, İsmailiye, Kalyubiye, Dimyat, İskenderiye, Minya, Kina, Feyyum ve Asyut olmak üzere ülkenin birçok şehrinde düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan eden General Abdulfettah es-Sisi ve içişleri bakanı karşıtı sloganlar atıldı. Gösterilerde 73 kişi gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...