Tgrt Haber
09 Mart 2014 07:42

Darfur'da silahlı saldırı

Sudan'ın batısında Darfur eyaletinin kuzeyinde, ayrılıkçı silahlı grupların Saraf Umre kentine düzenledikleri baskında onlarca ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

Darfur'da silahlı saldırı
Darfur,sudan,silahlı saldırı,ayrılıkçı saldırı,silahlı gruplar,

Darfur eyaleti Valisi Osman Yusuf Kebir "Şuruk" özel televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Saraf Umre kentine cumartesi akşamı eli silahlı bir çok ayrılıkçı grubun kenti bastıkları ve yerel sivil halktan onlarca kişiyi öldürdüklerini ve onlarca kişiyi de yaraladıklarını belirtti.Ayrılıkçı grupların kent merkezindeki hükümet binalarını, polis merkezini, ev ve iş yerlerini hedef alarak bu yerleri ateşe verdikleri bildirildi.  Açıklamada, olayı kim veya kimlerin yaptığını, ölü ve yaralılar hakkında bir rakam vermekten kaçınan Vali Kebir, Saraf Umre kentine hükümet birliklerinin sevk edildiğini ifade etti.Sudan'ın Darfur bölgesinde, "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" hareketleri, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor.Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir, daha önce yaptığı açıklamada, Darfur, Güney Kordofan ve Mavi Nil eyaletlerindeki tüm ayrılıkçı hareketlere karşı "etkili ve çetin" operasyonlar düzenleneceğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...