Tgrt Haber
15 Ocak 2014 15:17

Davos'a 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı katılacak

Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yılki Davos toplantılarına 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı katılacak.

Davos'a 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı katılacak
dünya ekonomik forumu, 40'tan fazla devlet ve hükümet başkanı katılacak, davos'a yoğun ilgi,

Dünya Ekonomik Forumu'ndan (WEF) yapılan açıklamaya göre, bu yıl 22-25 Ocak 2014 tarihleri arasında İsviçre'de Davos-Klosters'te yapılacak toplantılara Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, pek çok işadamı ve gazeteci iştirak edecek. Açıklamaya göre Forum'a katılacak 40'dan fazla lider arasında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, İngiltere Başbakanı David Cameron, Japonya Başbakanı Şinzo Abe de yer alıyor.
"Dünyayı Yeniden Şekillendirmek: Toplum, Siyaset ve İş Dünyası Açısından Sonuçları" konulu toplantılarda toplam 100 ülkeden 2 bin 500'den fazla katılımcı çeşitli konuları tartışacak.  "Yıkıcı Buluşlar", "Kapsayıcı Büyüme", "Toplumun Yeni Beklentileri" ve "9 Milyonluk Dünya" toplantıların ana tartışma konularını oluşturacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Dünya Ekonomik Forumu Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, küresel gelecekte yer alacak bu kadar çok ortağın dünyanın durumunu iyileştirme göreviyle birleştiği ve bir araya geldiği başka bir yer bulunmadığını ifade etti. Davos'taki forum toplantılarına katılacak liderlerin ayrıca pek çok ikili temas da gerçekleştirmesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...