Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2015 12:57

Davos'ta sıkı güvenlik önlemleri alındı

Paris'teki terör saldırıları sonrasında Dünya Ekonomik Forumu'nun Davos'taki yıllık toplantıları için sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Davos'ta sıkı güvenlik önlemleri alındı
davos, Paris&tt2;teki terör saldırıları, Dünya Ekonomik Forumu, Davos toplantıları,

İsviçre'nin Davos kasabasında başlayan Dünya Ekonomik Forumu'nun 45'inci yıllık toplantıları için Paris'teki terör saldırıları sonrasında alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkati çekiyor. 24 Ocak'ta sona erecek toplantılar için Paris'te düzenlenen terör saldırıları sonrasında alınan güvenlik önlemleri arttırıldı. İsviçreli yetkililer, Davos'ta 4 bin 500 askerin Dünya Ekonomik Forumu'nda görev almasına izin vermişti. Bu askerlerin 3 bininin güvenliği sağlamak için görevlendirildiği duyuruldu. Polis helikopterleri Davos üzerinde uçarken, emniyet güçleri Davos'a giden yollardaki arama noktalarında sıkı kontroller yapıyor. Davos'a 50 kilometre kala başlayan kontroller her 20 kilometrede bir tekrarlanıyor. Toplantıların yapıldığı kasabadaki yüksek binaların çatılarına da gözetleme kameraları ve keskin nişancılar yerleştirildi. Basın mensupları için akreditasyon noktasında sıkı denetimler yapılıyor. Davos'ta toplantı alanında yer alan otellere giriş için de ayrıca akreditasyon yapmak gerekiyor. Davos toplantılarına yoğun ilgi dolayısıyla kasabada ve çevresinde bulunan tüm otellerin dolu olduğu belirtiliyor.
Yeni uygulama
Foruma katılacak devlet ve hükümet başkanları ile iş adamlarının bu yıl ilk defa yapılacak bir uygulama çerçevesinde, özel uçaklarıyla Zürih yakınlarındaki askeri havalananına inebilecekleri bildirildi. Özel uçaklarla askeri havaalanına gelenler, buradan helikopterle Davos'a geçecek. Davos'taki foruma katılan devlet ve hükümet başkanları ile iş adamlarını taşıyan özel uçaklar daha önce Zürih havalananına iniş yapıyordu.
Başbakan Davutoğlu'na eşlik edecekler
Dünya Ekonomik Forumu'nun bu yılki toplantılarına Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Davutoğlu'nun bugün öğleden sonra Londra'dan, Davos'a gelmesi bekleniyor. G20 Dönem Başkanı sıfatıyla toplantılara katılacak olan Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ve pek çok iş adamı ile gazeteci eşlik edecek.   45. Davos toplantılarına 40'tan fazla devlet başkanı ve başbakan katılacak. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yanı sıra Forum'a katılacak liderler arasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, Çin Başbakanı Li Kıçiang, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...