Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Haziran 2015 23:07

'Dayatılan kararlar barış sağlamaz'

İsrail Başbakanı Netanyahu, Birleşmiş Milletler'in aldığı ya da dışarıdan dayatılan kararların barış sağlamayacağını söyledi.

'Dayatılan kararlar barış sağlamaz'
netanyahu,

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ile Filistin arasında barışın ancak doğrudan müzakereler yoluyla gerçekleşebileceğini söyledi. Yedioth Ahronoth Gazetesi'nin haberine göre, Netanyahu, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile Kudüs'te bir araya geldi. Netanyahu görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler'in (BM) aldığı ya da dışarıdan dayatılan kararlar barışı sağlamayacaktır" ifadesini kullandı.

Netanyahu ayrıca Fransa'ya, İran ile uluslararası alanda varılacak bir çözümü engelleme çağrısı yaptı.

Gazetenin haberine göre, Fabius ise taraflar arasındaki müzakere sürecinin yeniden başlamaması durumunda İsrailliler ile Filistinliler arasında gerginlik yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Fabius'un İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile de görüştüğü ve kendisine Fransa'nın müzakerelerin yeniden başlaması yönündeki düşüncesini ilettiği kaydedildi.

Fabius, bugün Ramallah'a yaptığı ziyarette Filistin-İsrail barış müzakerelerine yeniden başlanması yönündeki düşüncelerinin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan destek gördüğünü belirtmişti.

ABD'nin gözetiminde 9 ay devam eden İsrail-Filistin barış müzakereleri geçen Nisan ayının sonunda durmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...