Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ekim 2021 09:53

Son dakika! DEAŞ lideri Bağdadi'nin yardımcısı yakalandı

Son dakika haberi: Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi, terör örgütü DEAŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin yardımcısının yakalandığını duyurdu.

Son dakika! DEAŞ lideri Bağdadi'nin yardımcısı yakalandı
bağdadi,deaş,ırak

Başta Orta Doğu olmak üzere dünyanın pek çok yerinde düzenlediği eylemlerle ortalığı kana bulayan terör örgütü DEAŞ'a bir darbe daha vuruldu.

BAĞDADİ'NİN YARDIMCISI YAKALANDI

Türk ordusunun da Irak ve Suriye'deki mücadelesiyle büyük darbe yiyen örgütün kilit isimlerinden biri etkisiz hale getirildi. Irak Başbakanı Mustafa el Kazımi, DEAŞ'ın öldürülen elebaşı Ebubekir El Bağdadi'nin yardımcısının yakalandığını duyurdu.

Kendisini İslam aleminin halifesi sayan DEAŞ lideri Bağdadi, 2019 yılında ABD tarafından düzenlenen operasyonda ölmüştü. Dönemin ABD Başkanı Donald Trump, Bağdadi'nin operasyon sırasında intihar yeleğini patlatarak kendisini ve 3 çocuğunu öldürdüğünü açıklamıştı.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...