Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 11:57

Delta varyantı vakaları artırdı! İşte en şanssız yaş grubu

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde Delta varyantıyla beraber vakalarda artış gözlemlendi. Delta varyantındaki en şanssız yaş grubu ise belli oldu.

Delta varyantı vakaları artırdı! İşte en şanssız yaş grubu
delta,koronavirüs,covid 19

Hindistan'da ortaya çıkan Delta varyantı, ülkede yıkıcı ölümlere neden olmanın ardından birçok ülkeye de tehlike saçtı. Amerika ve İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede artan vakaların nedeni Delta oldu. Hatta Delta nedeniyle birçok ülke de koronavirüs tedbirlerini yeniden uygulamaya koydu. Delta'nın bu kadar tehlike saçmasının altında yatan neden ise diğer varyantlara göre daha bulaşıcı olması...

Pfizer/BionTech aşısını bulan Uğur Şahin, aşının Delta varyantına karşı da etkili olduğunu söyledi. Fakat zamanla aşının etkisinin düşmesi durumunda 100 gün içinde yeni bir aşı üretebileceklerini ifade etti.

VAKALAR DA EN ÇOK 50 YAŞ VE ALTI

Son olarak ise bilim insanları tarafından yapılan yeni bir araştırma dikkat çekti. İngiltere'de yapılan bir çalışma Delta varyantından en çok etkilenen yaş gruplarının istatiksel biligilerini yayımladı.

Şubat ve Haziran ayları arasında Delta'ya yakalanan hastaların mercek altına alındığı araştırmaya göre, Delta teşhisi koyulan hastaların büyük bir çoğunluğu 50 yaş ve altı yaş grubunda.

ÖLÜMLERDE 50 YAŞ VE ÜZERİ

Araştırma yapıldığı esnada ise Delta varyantı nedeniyle 117 kişi İngiltere'de hayatını kaybetti. Can kaybının en sık görüldüğü yaş grubu ise 50 ve üzeri olarak açıklandı.

Delta'nın her yaş grubuna bulaşabildiğine dikkat çeken araştırmacılar bunun istatiksel bir çalışma olduğunun altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...