Tgrt Haber
26 Haziran 2021 07:23

Delta'nın yeni hedefi: İki Avrupa ülkesine sıçradı

İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan Delta varyantı hızla dünyaya yayılıyor. Koronavirüsün en bulaşıcı türü olan mutasyon Almanya ve İngiltere’yi de tehdit ediyor.

Delta'nın yeni hedefi: İki Avrupa ülkesine sıçradı
ingiltere,almanya,delta varyantı,delta mutasyonu,koronavirüs,kovid 19,dünya,sağlık

Koronavirüsün tehlikeli mutasyonu Delta hızla yayılıyor. İlk önce Hindistan'da görülen ve daha bulaşıcı olduğu belirtilen Delta mutasyonuna karşı ülkeler alarma geçti. İngiltere ve Almanya'dan art arda korkutan 'Delta mutasyonu' açıklaması geldi.

Almanya Delta varyantı nedeniyle alarma geçen ülkelerden biri oldu. Ülkenin Sağlık Bakanlığı Delta mutasyonu konusunda dikkatli olunması çağrısında bulundu. Delta mutasyonunun ülkede tespit edilen koronavirüs vakalarının yüzde 15'inden fazlasını oluşturduğu duyuruldu

İngiltere de Delta mutasyonundan muzdarip ülkeler arasında yer aldı. Son bir haftada İngiltere'de 35 bin 204 yeni Delta mutasyonu kaynaklı vaka tespit edildi. Ülkede vaka sayısı toplamda 111 bin 157'ye ulaşırken yetkililer, Delta mutasyondan kaynaklanan vakaların bir haftada yüzde 46 arttığını belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...