Tgrt Haber
19 Ocak 2014 08:15

Demokrasi referandumdan önemli

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır’da yapılan anayasa referandumu konusunda yazılı açıklama yaptı.

Demokrasi referandumdan önemli
Kerry, Mısır’da son üç yılda katılımcı,demokrasiyi tayin,garanti altına alınan özgürlük,tüm Mısır halkın,

Kerry, Mısır’da son üç yılda katılımcı demokrasideki çalkantılı deneyimin, tek bir oyun demokrasiyi tayin etmediğini, bunun izlenmesi gereken adımlar olduğunu kendilerine hatırlattığını ifade etti. Mısır’da halk oylamasıyla anayasanın kabul edildiğine vurgu yapan Kerry, ancak bundan sonra atılacak adımın nesiller boyu Mısır’ın politik, ekonomik ve sosyal çerçevesini belirleyeceğine işaret etti.Açıklamasında ABD’nin, Mısır halkının yararı için yeni anayasada garanti altına alınan özgürlük ve hakları uygulaması için geçici hükümete çağrıda bulunduğunu kaydeden Kerry, “Demokrasi, herhangi bir referandum veya seçimin daha ötesindedir. Demokrasi, tüm Mısır halkının, onların cinsiyetini, dinini, etniğini veya politik yakınlığını gözetmeksizin yasalar altındaki eşit hakları ve korunmalarıyla ilgilidir” ifadelerini kulandı.
Mısır’da tüm taraflara şiddeti kınama ve sona erdirme ile tüm Mısırlıların temel haklarına saygı duyan kapsamlı politik sürece doğru ilerleme çağrısında bulunan Kerry, “Geçici hükümet, demokratik hakları genişleten, sivil yönetime taşıyacak, özgür ve adil seçimlerin olacağı bir geçiş sürecinin taahhüdünü verdi. Şimdi bu taahhüdü gerçeğe dönüştürme zamanı” açıklamasında bulundu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...