Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Temmuz 2021 17:30

Dev Opah balığı sahile vurdu bilim insanları bile şaşırdı

Amerika'nın kuzey Oregon sahiline vuran dev bir Opah balığı bilim insanlarını bile şaşırttı.

Dev Opah balığı sahile vurdu bilim insanları bile şaşırdı
amerika,balık

Amerika'nın kuzey Oregon sahilinin kumlarında görülen kırmızılı, turunculu olağanüstü büyüklükteki dev bir Opah balığı görenleri şaşkına döndürdüler. 1 metre uzunluğunda olan balık, bölgede şimdiye kadar görülen türünün ilk örneği. Yerlilerin yanı sıra bilim insanlarını da hayrete düşüren Opah balığı, 45 kilo ağırlığındaydı. 

Ay balığı olarak da adlandırılan Opah balığı, 2 metreden daha uzun olabiliyor. Küçük sahil topluluğundaki akvaryumun müdür yardımcısı Tiffany Boothe, orada gördüğü ilk Opah balığı olduğunu söyledi. 

Dev Opah balığı sahile vurdu bilim insanları bile şaşırdıThe Mirror'ın haberine göre, gümüş ve parlak turuncu pullar, beyaz ve altın benekli gözlerle bezenmiş bir gövdeye sahip olan Opah balığı, bulunduğunda çevredekiler tarafından ''Harika'' göründüğü söylendi.

Seaside Aquarium, Opah balığını Facebook'ta yayımladı ve Boothe, balığın sosyal medya sitesinde "oldukça heyecana neden olduğunu" söyledi.

Dev Opah balığı sahile vurdu bilim insanları bile şaşırdıUlusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) Balıkçılık'tan bir araştırma biyoloğu olan Heidi Dewar, Opah'ın karaya oturmasının sıra dışı olmasının yanı sıra bu kadar büyük bir Opah balığı olmasının da şaşkınlık oluşturduğunu dile getirdi. Biyolog Dewar, bu durumun iklim değişikliğinden kaynaklanmış olabileceğini de sözlerine ekledi.

“Okyanus sıcaklıkları arttıkça bazı deniz organizmalarının kuzeye doğru hareket ettiğini görüyoruz” diyen Dewar, yeterli veri olmadan, bir Opah'ın karaya oturmasına neyin neden olabileceğini söylemenin zor olduğunu belirtti.

Dev Opah balığı sahile vurdu bilim insanları bile şaşırdıBununla birlikte, Kaliforniya kıyılarında bulunan bazı cinsler olduğunu da söyledi. Opah normalde Amerika Birleşik Devletleri'nin Batı Kıyısı, Güneydoğu, New England, Pasifik adaları ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Batı Kıyısı dahil olmak üzere tropikal ve ılıman sularda bulunur.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...