Tgrt Haber
22 Eylül 2021 11:55

Dev teknoloji şirketinden aşılı çalışanlarına dudak uçuklatan ödül

Jeff Bezos'a ait dünyanın en büyük teknoloji şirketi Amazon, çalışanlarını aşıya teşvik etmek için bazı çalışanlarına 40 bin dolarlık otomobil ve 100 bin dolar nakit ikramiye verdi.

Dev teknoloji şirketinden aşılı çalışanlarına dudak uçuklatan ödül
amazon,ödül

Dev teknoloji şirketi Amazon, çalışanlarını aşıya teşvik etmek için bazı çalışanlarına büyük ödüller verdi. 40 bin dolar değerinde otomobil ve 100 bin dolar nakit para çekilişi yapan Amazon, sosyal medyadaki 'Amazon Vest Life' adlı Instagram hesabından 4 depo çalışanı, bir Whole Foods çalışanına 40 bin dolar değerinde otomobil verdi. Geçtiğimiz hafta ise 3 depo çalışanına ve Whole Foods çalışanına 100 bin dolar nakit para vermişti.

Amazon, ödüllerini dağıtmadan önce geçtiğimiz ağustos ayında Covid-19 aşısı olan çalışanlarını ödüllendirmek ve aşıya teşvik etmek için çekiliş yapacağını duyurmuştu.

Dev teknoloji şirketinden aşılı çalışanlarına dudak uçuklatan ödül

BU AY 2 MİLYON DOLARLIK ÖDÜL VAR

“Max Your Vax” olarak adlandırılan kampanya çalışanlara araba kazanma şansı, 12 bin dolarlık tatil paketiyle birlikte bir haftalık ücretli izin, 100 bin dolar ve 500 bin dolar değerinde nakit ödül sunuyor. Amazon'un bildirdiğine göre,  bu ay 21 Ekim'e kadar yaklaşık 2 milyon dolar değerinde toplam 18 ödül verilecek.  

Diğer taraftan şirket,çalışanların kendilerini ve toplulukları korumaları için aşılanmanın kritik olduğuna inandığını söyledi. Ayrıca Amazon'un çalışanları ve aileleri için bin 500'den fazla yerinde aşılama etkinliği düzenlediği aktarıldı.

Öte yandan, Amazon ön saflardaki çalışanlarının aşı olmasını talep etmedi ancak Max Your Vax” adlı kampanya aşılamayı teşvik ediyor. Şirket, ayrıca aşı kanıtı gösteren çalışanlara ve yeni işe alınanlara 100 dolara kadar ikramiye veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...