Tgrt Haber
15 Kasım 2014 18:44

Dini liderlerden çağrı, 'Türklere ihtiyacımız var'

1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nden İmam Hanif, "Şu anda İslam dinini öğrenmek için Türkleri bekliyoruz" dedi.

Dini liderlerden çağrı, 'Türklere ihtiyacımız var'
Türkiye, Küba, GÜNCEL Haberleri,

1. Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanış toplantısında, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in mektubunu okuduğu Haitili İmam Hanif de konuştu. Geçmişte dedelerinin kölelikten kurtulmak için hep Osmanlı'yı beklediğini anlatan İmam Hanif, "Şu anda da İslam dinini öğrenmek için Türkleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı.Eşinin 6 ay Türkiye'de kalarak Kur'an-ı Kerim'i öğrendiğini vurgulayan İmam Hanif, "Türk hükümetine şükranlarımızı sunuyoruz. Diyanet İşleri Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı, Haiti'de bizlerin yanında. Allah Türk halkını korusun" diye konuştu.Zirveye Küba'dan katılan İmam Yahya Pedro ise Müslümanların Türkiye'ye ihtiyacı olduğunu dile getirerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez'i, Küba'ya davet etti. Pedro, "Küba'nın size ihtiyacı var. Türklere özellikle ihtiyacı var. Ekonomik ve sosyal alanlarda ihtiyacı var. Yatırımlarınızı bizim ülkemize yapabilirsiniz. Müslümanlar olarak kendi birliklerimizi geliştirebiliriz" ifadelerini kullandı. Küba'da cami ve mescide ihtiyaçlarının olduğunu dile getiren Pedro, organizasyon sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı'na teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...