Tgrt Haber
23 Ekim 2021 19:56

Dışişleri Bakanlığı’ndan işgalci İsrail’e tepki

Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail kuvvetlerinin Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşasını onaylama planını sert sözlerle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan işgalci İsrail’e tepki
Dışişleri Bakanlığı,israil

Dışişleri Bakanlığı, işgalci İsrail’in Batı Şeria’daki çeşitli İsrail yerleşimlerinde 3 bin 100 yeni konutun inşasını onaylama planını kınadı. İsrail’in, altı Filistin insan hakları kuruluşunu 'terör örgütü' listesine alarak işgal altında bulundurduğu topraklarda insan hakları alanındaki çalışmaları engelleme girişimi de insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı olduğu belirtilen açıklamada Filistin ihtilafının adil, kalıcı ve kapsamlı çözümü için tek seçenek olan iki devletli çözüm vizyonunu tahrip ettiği ifade edildi. 

“HAREKETE GEÇMEYE ÇAĞRIYORUZ”

Açıklamada ayrıca, “Yasadışı yerleşimlerin genişletilmesi dahil, tek taraflı ve hukuk dışı politikalara son verilmelidir. Uluslararası toplumu, bölgede uzun vadede kalıcı barış ve istikrarın sağlanabilmesi için, Filistin topraklarının ve Filistin halkının haklarının korunmasını teminen harekete geçmeye çağırıyoruz” denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...