Tgrt Haber
25 Haziran 2021 17:16

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten Yunanistan'a sert tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Atina Mutabakatına bağlı olduğunu söyledi ve ekledi, "Ancak Yunan tarafının bu mutabakatı alenen ihlal etmesini ellerimiz bağlı şekilde izlememiz de beklenmemelidir." dedi.

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç'ten Yunanistan'a sert tepki
Dışişleri Sözcüsü,Kabil Havalimanı,Afganistan

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, bakanlıktaki bilgilendirme toplantısında konuştu. Bilgiç, Kabil Uluslararası Havalimanı'nın korunmasında Türkiye’nin aldığı sorumluluğa işaret etti ve ABD’li heyetle devam eden görüşme trafiğine ilişkin açıklama yaptı.

"ADİL BİR KÜLFET PAYLAŞIMI İSTİYORUZ"

Bilgiç, “NATO’nun Kabil’deki temsilciliğinin güçlendirilerek devam ettirilmesi yaklaşımı var. Havalimanı güvenliği çok önemli. Bazı büyükelçiliklerin kapandığına dair haberler alıyoruz. Bu sorumluluğu devam ettirmek istiyoruz. Ancak adil bir külfet paylaşımı istiyoruz. ABD’den bir heyet Milli Savunma Bakanlığı ile temas içinde. Konuyu Afgan halkıyla da istişare ediyoruz.”

"ABD SİSTEMİ ALMAK İSTEDİK AMA ALAMADIK"

Bilgiç, ABD ile S-400 görüşmelerinin sürdüğüne değinerek, “Başkan Biden ile görüşmede bu konu da gündeme geldi. Daha önce ABD sistemi almak istedik ama alamadık. Temsilci geldiğinde bu konu açılmadı. Bizim bu konuya ilişkin görüşlerimiz ABD’ye iletilmiş durumda" dedi.

"İŞ BİRLİĞİ MEKANİZMALARI HAYATA GEÇİRİLECEK"

Bilgiç, “Erdoğan ile Biden görüşmesinde ikili diyalog mekanizması oluşturuldu mu?” sorusuna şöyle yanıt verdi: 

“Biden ile görüşmede bu yönde irade ortaya konuldu. Önümüzdeki dönemde iş birliği mekanizmaları hayata geçirilecek. Sayın bakanımız da muhatabıyla irtibatını sürdürüyor.”

BERLİN KONFERANSINDA LİBYA VURGUSU

Bilgiç, "Berlin Konferansı'nda Libya'daki eğitmen ve danışmanlarımızın gayrimeşru paralı askerlerle aynı kefeye konulmasına müsaade etmeyeceğimizi vurguladık." dedi. 

"ATİNA'NIN İHLALLERİNİ ELİMİZ BAĞLI İZLEMEYECEĞİZ"

Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, Türkiye'nin Atina Mutabakatına bağlı olduğunu söyledi ve ekledi:

"Ancak Yunan tarafının bu mutabakatı alenen ihlal etmesini ellerimiz bağlı şekilde izlememiz de beklenmemelidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...