Tgrt Haber
07 Ağustos 2019 13:31

Dışişleri'nden İsrail'e sert sözler

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Batı Şeria’da 2300’den fazla yeni konut inşasına onay vermesi nedeniyle sert bir açıklama yayınladı.

Dışişleri'nden İsrail'e sert sözler
dışişleri bakanlığı,israil,filistin,batı şeria

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,"İsrail, 1967'den beri işgal altında tutmakta olduğu Batı Şeria’daki çeşitli yasadışı yerleşimlerde 2300’den fazla yeni konut inşasına onay vererek Filistin halkının haklarını gaspetmeyi sürdürmüştür. İsrail’in bu gayrımeşru politikasını şiddetle kınıyoruz. İsrail, yasadışı yerleşimlerin genişletilmesi politikasıyla uluslararası hukuku açıkça ve pervasızca çiğnemeye devam etmektedir. İsrail’in iki devletli çözüm perspektifini ortadan kaldırmayı ve işgali daimi kılmayı hedefleyen bu tasarrufunu reddediyor, kardeş Filistin halkının ve Filistin’in haklı davasının daima yanında olacağımızı yineliyoruz." denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...