Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Temmuz 2014 19:23

Dışişleri'nden uyarı, 'Libya'dan ayrılın'

Dışişleri Bakanlığı; Türk vatandaşlarını Libya'yı karayoluyla Tunus'a geçerek terk etmeleri konusunda uyardı

Dışişleri'nden uyarı, 'Libya'dan ayrılın'
Dışişleri uyardı, O ülkeden acil ayrılın, Libya,Tunus,Dışişleri Bakanlığı,

Dışişleri Bakanlığı, Libya'ya yönelik seyahat ve güvenlik duyurusunda bulundu. Duyuruda, şöyle denildi: "Libya’da bulunmak için mücbir sebepleri olmayan vatandaşlarımızın bu ülkeden ayrılmaları ve zorunlu olmadığı takdirde vatandaşlarımızın Libya’ya seyahat etmekten imtina etmeleri Bakanlığımızın 4 Haziran 2014 tarihli Duyurusuyla tavsiye edilmişti. Halihazırda başkent Trablus’da havaalanı mücavir bölgesi odaklı olarak süren çatışmaların yoğunlaşması ve yayılması olasılığı ışığında, bahsekonu çağrının Libya’da kalmış olan vatandaşlarımızın dikkatine tekrar getirilmesinde yarar görülmektedir.
Trablus ve Misurata hava limanları çatışmalar nedeniyle kapalıdır. Libya’da olan vatandaşlarımızın karayoluyla Tunus’a geçme seçeneğini değerlendirebilecekleri, herhalukarda şahsi güvenlikleri için olabilecek tüm tedbirleri almaları gerektiği düşünülmektedir.
Vatandaşlarımızın Bakanlığımız ve Trablus Büyükelçiliğimizce yapılabilecek uyarı ve duyarıları takip etmeyi sürdürmeleri yararlı olacaktır.
Acil durumlarda Bakanlığımızın 24 saat hizmet veren Konsolosluk Çağrı Merkezi ile (00 90 312 – 292 29 29) irtibata geçilmesi mümkündür.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...