Tgrt Haber
13 Ocak 2016 23:57

Diyarbakır'da eş zamanlı terör saldırısı, 4 ölü, 26 yaralı

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Polislerin ailelerinin kaldığı lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırıda, 1'i bebek 4 kişi öldü, 26 kişi yaralandı.

Diyarbakır'da eş zamanlı terör saldırısı, 4 ölü, 26 yaralı
diyarbakır, teröristler, bomba yüklü araç,

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde teröristler tarafından saat 23.45 sıralarında İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırı düzenlendi. Lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışma teröristlerin gecenin de karanlığından faydalanarak, kaçmasıyla sona erdi. Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı.

Bir anda ilçeyi sarsan saldırı sonrasında olay yeri ambulanslar, itfaiyeler ve polis ekipleriyle doldu. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından ve yangının çıktığı lojman binasından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi ve Diyarbakır’daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi. Saldırılarda, 3’ü çocuk, en az 26 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğu da bildirildi.

Tonlarla patlayıcı kullanılarak yapıldığı tahmin edilen saldırının etkileri ilçenin diğer bölgelerinde bile hissedildi. İlçede yüzlerce ev ve işyerinde de tahribat oluştu.

Kurtarma çalışmalarının sürdüğü ilçeye Diyarbakır’dan çok sayıda polis de sevk edildi.

BİR BEBEK YANARAK HAYATINI KAYBETTİ

Bomba yüklü araçla saldırı düzenlenen lojmanlarda meydana gelen enkazdan bir bebek ve bir kadın cesedi çıkarıldı. Saldırıda ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan iki kişi de yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, hayatını kaybetti.

8 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırının ardından çıkan çatışmada 8 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. 

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLATILDI

Sürekli takviye polis ekiplerinin de sevk edildiği bölgede, teröristlerin yakalanması için müşterek operasyon da başlatıldı. İlçeyi abluka altına alan asker ve polisler, kaçan teröristleri arıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...