Tgrt Haber
24 Aralık 2015 03:51

Doğu Kudüs'te 2 İsrailli öldürüldü

Doğu Kudüs'te dün 2 Filistinlinin bıçaklı saldırısı sonucu yaralanan 3 İsrailliden 2'sinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Doğu Kudüs'te 2 İsrailli öldürüldü
doğu kudüs, israil,

İsrail Polis Sözcülerinden Luba Samri'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Hadassah Ein Kerem Hastanesi, Doğu Kudüs'te bıçakla yaralanan 3 İsrailliden 2'sinin öldüğünü duyurdu.

Bu arada İsrail'in Maariv gazetesi, ölen İsraillilerden birinin, polisin bıçaklı saldırı düzenleyen Filistinlilere açtığı ateşle yaralandığını iddia etti.

İsrail polisinin, dün Doğu Kudüs'te "bıçaklı saldırı düzenleyerek 3 İsrailliyi yaraladığı" öne sürülen 2 Filistinliyi vurduğu, Filistinlilerden birinin olay yerinde, diğerinin ise yaralı olarak kaldırıldığı Hadassah Ein Kerem Hastanesinde hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İsrail'in Filistinlilere saldırıları ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, ekim ayı başından bu yana İsrail güçleri ve yerleşimcilerce öldürülen Filistinlilerin sayısı, son olaylarla 127'ye çıktı. Söz konusu olaylarda 22 İsrailli de hayatını kaybetti. Ayrıca "Filistinli saldırgan" zannedilerekİsrailliler tarafından linç edilen Etiyopyalı bir mülteci de yaşamını yitirdi.

Doğu Kudüs ile Batı Şeria, 1967'den beri İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bin Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre buralardaki tüm Yahudi yerleşim yerleri yasa dışı kabul ediliyor. Gazze Şeridi ise 2006'dan bu yana İsrail tarafından abluka altında tutuluyor. İsrail, inşa ettiği ayrım duvarı ile Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Kudüs'e girişlerini engelliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...