Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 12:59 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 13:21

Doğum oranı düştü Putin çözümü 'Kahraman Anne' yönteminde buldu: 10 çocuk yapana 1 milyon ruble

Sovyet döneminde kullanılan 'Kahraman Anne' yöntemi Rusya'ya geri döndü, 10 ve daha fazla çocuk doğuran kadına ödül verilecek. Bu yöntemin ülkenin düşen doğum oranını artıracağı düşünülüyor.

Doğum oranı düştü Putin çözümü 'Kahraman Anne' yönteminde buldu: 10 çocuk yapana 1 milyon ruble
vladimir putin,rusya,ödül

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede düşen doğum oranları nedeniyle Sovyet döneminden kalma bir yöntemi yeniden hayata döndürdü. Düşen doğum oranlarının da körüklediği demografik krizle boğuşan Putin, artık Sovyet döneminde olduğu gibi 10 ya da daha fazla çocuk doğuran, büyüten kadınalra 10. çocukları bir yaşına girer girmez 1 milyon ruble verecek. Bu uygulama ise her kadın için bir kereye mahsus olacak. Sovyetler zamanı kullanılan bu uygulamaya 'Kahraman Anne Ödülü' deniyor. 

Eğer anneler, çocuklarından herhangi birini savaşta ya da acil durum sonucunda kaybederse de ödülü almaya hak kazanacaklar. Kahraman anne unvanının, Rusya Kahramanı gibi yüksek rütbeli yetkilileriyle aynı statü seviyesinde olduğu belirtildi. 

1944'TE 400 BİN KADIN ÖDÜL ALMIŞTI

Öte yandan Sovyet döneminde Stalin, 1944’te nüfusu artırmak için bu yasayı gündeme getirmiş ve 400 bin kadına ödül vermişti.

Rusya'nın nüfusu, 2022'nin başlarında yaklaşık 400.000 kişilik bir düşüşün ardından 145,1 milyona düşerek onlarca yıldır neredeyse sürekli bir düşüş yaşıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...