Tgrt Haber
22 Haziran 2022 14:51 - Güncelleme : 22 Haziran 2022 15:32

Doğumda yaşananlar korkunç! Bebeğin kafası anne rahminde kaldı

Pakistan'ın Sind eyaletinde doğum sırasında bebeğin ters şekilde durduğu hatta sıkıştığı anlaşıldı. Deneyimsiz doktorlar nedeniyle ise sıkışan bebeğin kafası vücudundan ayrıldıktan sonra annenin rahminde kaldı. Hamile kadın, o halde yüzlerce kilometre yol gitmek zorunda kaldı ancak üçüncü hastanede doğru tedavi uygulanabildi.

Doğumda yaşananlar korkunç! Bebeğin kafası anne rahminde kaldı
pakistan,bebek,doğum

Pakistan'ın Sind eyaletinde, uzak bir kabile topluluğunda yaşayan 32 yaşındaki kadın, doğum için misyoner bir hayır kurumu hastanesine götürüldü. Bebeğin ters geldiği anlaşıldı ve bir dizi yanlış sağlık uygulaması yapıldı. Tecrübesiz doktorların önce gövdeyi rahimden çıkararak normal doğum gerçekleştirmeye çalıştıkları iddia edildi. Fakat Sind Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Juman Bahoto, Dawn gazetesine bebeğin kafasının annenin rahmine sıkıştığını söyledi.

Chachro'daki kırsal sağlık merkezinde yapılan başarısız uygulamanın bir jinekolog ya da kadın personel olmadan uygulandığı belirtildi. Ardından kadın, bebeğin kafası hala rahimdeyken yaklaşık 80 km uzaklıktaki Mithi ilçesindeki devlet hastanesine gönderildi.

Devlet hastanesinde ise gerekli tedavi olanakları olmayınca bu kez kadın o halde 215 kilometre uzaklıktaki 3. bir hastaneye götürülmek zorunda kaldı. Liaquat Tıp ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde 2. bir ameliyat yapıldı. Doktorlar ameliyatın ardından bebeğin kafasını çıkardıklarını, kadının hayati tehlikeyi atlattığını açıkladı.

SIKIŞMA DENEYİMSİZLİKTEN KAYNAKLANDI

Oradan oraya taşınan anne bu sırada ciddi psikolojik travma geçirdi. Hastane doktoru Rahil Sikandar, yaptığı açıklamada, hayır kurumu hastanesindeki işlemden sonra rahmi zarar gören kadını ameliyat ettiklerini belirtti:

''Kadının hayatı kurtuldu. Bebeğin kalçaları ve bacakları tamamen gelişmişti fakat ne yazık ki ters doğan ölü bir bebekti.''

Dr. Sikandar, bebeğin kafasının "içeride sıkışıp kaldığını" söyledi ve "Hastanın karnını ameliyatla açmaya ve kafayı çıkarmaya karar verdik" diye de ekledi.

Doktor, ters doğan bebeklerin genellikle güvenli bir şekilde doğduklarını ve hayatta kaldıklarını fakat bazı durumlarda tam olarak doğurtulmadıklarında bir dakika içinde ölümün gerçekleşebileceğini söyledi.

Dr. Bahoto, "Fetüs sefalik [normal] pozisyonda değildi. Bu yüzden gövde çıktıktan sonra kafa sıkıştı çünkü doğum deneyimsiz eller tarafından yaptırıldı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma yürütmesi için üç kişilik komisyonun iki hastane için iki ayrı soruşturma yapmasına karar verildi.

HASTANEDE İZİNSİZ ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI İDDİASI

Öte yandan yetkililer LUH'daki personelin veya diğer kişilerin, hastanın hastanede baygın yatarken video veya fotoğraflarını çekip çekmediğini araştırıyor. Bildirilenlere göre rahatsız edici görüntüler daha sonra yerel WhatsApp gruplarında paylaşıldı. 

Soruşturma komitesi ayrıca WhatsApp'ta yayılan görüntüleri araştırmakla da görevlendirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...