Tgrt Haber
14 Eylül 2021 09:08

Dolarda yükseliş yolda: Yatırım sepeti yapan kazanacak

Bu hafta dolar fiyatlarının 8,50 seviyesinin üstünü test edebileceğini söyleyen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Dolar kurunun yükselmesi beraberinde altın ve gümüşün gram fiyatında yeni rekorları işaret eder. Sepet yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sepeti de yüzde 50 dolar, yüzde 25 gümüş ve yüzde 25 altın olarak yapmalarını öneriyorum” dedi.

Dolarda yükseliş yolda: Yatırım sepeti yapan kazanacak
dolar,euro,döviz,türk lirası

Günün en önemli verisi ABD'den gelecek enflasyon rakamları olacak. ABD'de tüketici fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 0,5 artarken, yıllık bazda yüzde 5,4 seviyesinde geldi. Piyasaların dikkatle takip edeceği günde açıklanacak veri Fed'in varlık alım programında ne zaman azaltıma gideceğine yönelik kararında büyük önem taşıyor.

Dolar/TL kuru cuma günü üç hafta içinde ilk kazanç haftasını yaşadı ve bu pozitif hissiyat haftanın başında da devam etti. Kur dün 8,41 – 8,47 TL arasında dalgalandı ve günü 8,42'den kapattı. 8,50 direncinin test edilmesi sonrası birkaç gündür kar satışları yaşayan kur 8,40 seviyelerine yakın fiyatlanıyor. Dolar yeni güne ise 8,43 liradan başladı.

Euro da 9,95 liradan değerleniyor. 

YATIRIM İÇİN ‘SEPET’ ÖNERİSİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bugün açıklanacak ABD enflasyonunun dolar/TL kuru için önemli bir veri olduğunu dile getirerek, “Enflasyon benim tahminimce beklentinin biraz altında gelecek. Bu da doların piyasalarda biraz daha değer kazanmasına neden olabilir. Dolar/TL kurunda direnç seviyesi olarak 8,55’i takip ettiğimizi belirtmek isterim. Dolar endeksinde 93 bandının üzerine yükselme isteği olabilir. Bu da bu hafta için dolar/TL’nin yeniden psikolojik direnç seviyesi olan 8,50’nin üzerini test etmesine neden olabilir” dedi.

Yatırımcılara hangi araçlara yatırım yapabileceklerinin tavsiyesini veren İslam Memiş, “Dolar kurunun yükselmesi beraberinde altın ve gümüşün gram fiyatında yeni rekorları işaret eder. Sepet yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sepeti de yüzde 50 dolar, yüzde 25 gümüş ve yüzde 25 altın olarak yapmalarını öneriyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...