Tgrt Haber
21 Ekim 2021 09:48

Twitter'dan ambargo yiyen Donald Trump kendi sosyal medya uygulamasını başlatıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Facebook ve Twitter'dan yediği ambargonun ardından kendi sosyal medya uygulamasını devreye sokacağını belirtmişti, Trump'ın TRUTH Social'ı için sayılı gün kaldı.

Twitter'dan ambargo yiyen Donald Trump kendi sosyal medya uygulamasını başlatıyor
donald trump,twitter,sosyal medya

ABD liderliği süresince ve ardından sosyal medya ile yıldızı bir türlü barışmayan, özellikle Twitter ile çok çatışan Donald Trump, kendi sosyal medya uygulamasını devreye sokacağını duyurmuştu. Trump bu konudaki adımlarını attı, uygulama neredeyse hazır. TRUTH Social, Trump Medya ve Teknoloji Grubu ile bu amaçla satın alınan bir şirketin birleşmesi aracılığıyla oluşturulacak.

Twitter'dan ambargo yiyen Donald Trump kendi sosyal medya uygulamasını başlatıyor

Eski ABD Başkanı konuyla ilgili şunları söyledi:

"Taliban'ın Twitter'da büyük bir varlık gösterdiği ama en sevdiğiniz Amerikan başkanının susturulduğu bir dünyada yaşıyoruz. Bu kabul edilemez. Yakında TRUTH Social'da düşüncelerimi açıklayacağım ve büyük teknoloji şirketlerine karşı savaşacağım için çok heyecanlıyım.''

Trump'ın uygulaması TRUTH Social, gelecek ay ''seçilmiş davetlilerle'' lansmanının yapılması ve 2022'nin ilk çeyreğinde de kullanıcılarla buluşacak. Basın açıklamasında uygulama için Apple'ın App Store'undan ön sipariş verilebileceği belirtildi.

HABER PROGRAMI DA GELECEK

Yeni şirketin eğlence ve Haber programları ile podcast içeren üyelik bazlı bir platform kurması da planlanıyor. Başkanlığı sırasında özellikle Twitter'ı sıklıkla kullanan Trump, kendisini haksız yere sansürlediğini iddia ettiği teknoloji devlerine dava açmıştı.

Twitter, Facebook ve Instagram gibi platformlar Kongre baskınından sonra şiddete teşvik edici paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle Trump'ın hesabını kapatmıştı. Trump, Mayıs ayında 'From the Desk of Donald J. Trump' (Donald J. Trump'ın Masasından) ismini verdiği bir blog açmış ancak 1 aydan kısa bir süre sonra kapatmıştı.

TRUTH SOCIAL'IN TWITTER BENZERLİĞİ

Öte yandan Donald Trump'ın sosyal medya uygulaması TRUTH Social, Twitter'la büyük bir benzerlik gösteriyor. Arayüzünün Twitter'a çok benzemesi üzerine kullanıcılar, App Store'da yayımlanan uygulamanın önizlemesinin ekran görüntülerini paylaştılar. 

Twitter'dan ambargo yiyen Donald Trump kendi sosyal medya uygulamasını başlatıyorTRUTH Social ve Twitter benzerliği

TRUTH Social uygulamasının, insanların birbirini "takip etmesine" ve mesaj göndermesine izin veren işlevlere sahip olduğu görüldü. Uygulamanın arayüzü, özellikle kullanıcı  profil sayfası, Twitter'la çarpıcı bir benzerlik gösteriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...