Tgrt Haber
08 Kasım 2021 23:30

Donald Trump'tan geri dönüş sinyali! Adaylık için tarih verdi

2020 yılında başkanlığı Joe Biden'a kaptıran eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden başkan adayı olabileceğinin sinyalini verdi. Trump, adaylık için gelecek yılın kasım ayında yapılacak kongre ara seçimlerini işaret etti.

Donald Trump'tan geri dönüş sinyali! Adaylık için tarih verdi
abd,donald trump,başkan,aday,seçim

Geçen sene yapılan başkanlık seçimini Demokrat Partili rakibi Joe Biden'a kaybeden Eski ABD Başkanı Donald Trump, bir kez daha geri dönüş hazırlığında olduğunu ilan etti. 2024 başkanlık seçimleri için tekrar aday olup olmayacağı yönündeki kararı için tarih veren Donald Trump, 2022'nin kasım ayındaki kongre ara seçimlerine kadar bekleyebileceğini söyledi.

ADAYLIĞIMDAN BİRÇOK KİŞİ MEMNUN OLACAK"

Trump, Fox News'e verdiği röportajda, 2024'te aday olmayı değerlendirdiğini belirterek, "Benim aday olmamdan birçok kişinin memnun olacağını düşünüyorum, belki de bunu ara seçimlerden sonra açıklarım" ifadesini kullandı. Başkanlık yarışına girmeyi düşünmesinin, kesin bu yarışa gireceği anlamına gelmediğini belirten Trump, "Birçok kişi hala benim kararımı bekliyor" yorumunda bulundu.

Virginia ve New Jersey eyaletlerinde 2 Kasım Salı günü yapılan valilik seçimlerinde Cumhuriyetçi adayların gösterdiği yüksek performans, 2022'de Demokratların Kongredeki çoğunluğu kaybetmesinin habercisi olarak yorumlanmıştı.

BIDEN'A DESTEK DÜŞÜŞTE

Öte yandan, ülkedeki enflasyon, tedarik zinciri sıkıntısı gibi birçok konu nedeniyle ABD Başkanı Joe Biden'ın anketlerdeki halk desteği oranı da düşüşe geçmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...