Tgrt Haber
12 Haziran 2021 13:05

DSÖ açıkladı: Aşı olduktan sonra maske takılacak mı?

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı tek çare oldu. Aşılamanın hızlanmasıyla birlikte ise “Maskelerden ne zaman kurtulacağız?” sorusu gündeme geldi. Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris'in yaptığı açıklama ile koronavirüs aşısı yapıldıktan sonra maske takılıp takılmayacağı sorusu cevap buldu.

DSÖ açıkladı: Aşı olduktan sonra maske takılacak mı?
DSÖ,maske,koronavirüs,kovid 19 aşısı,sağlık,dünya

Dünya genelinde birçok ülke pandeminin zararlarını en aza indirmek için önlemler aldı. Maske, mesafe ve temizlik şartı vazgeçilmez oldu. Aşıyla birlikte bazı ülkeler kısıtlamaları gevşetti. Hatta maskeleri kaldıran ülkelerde oldu.

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı tek çare oldu. Aşılamanın hızlanmasıyla birlikte ise “Maskelerden ne zaman kurtulacağız?” sorusu gündeme geldi.

MASKEYİ ÇIKARAN ÜLKELER

Bazı ülkeler pandemi kurallarını esnetmeye başlarken, maskeleri çıkaran ülkeler de oldu. Maske zorunluluğunu esneten ülkeler arasında ABD, İsrail, Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya, Belçika İsveç ve Rusya yer alıyor.

DSÖ'DEN AŞI YAPTIRANLARA MASKE UYARISI

Dünya Sağlık Örgütü Sözcüsü Margaret Harris BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen haftalık olağan basın toplantısında, Kovid-19 salgınına ilişkin soruları cevapladı. Virüsün yayılmasını engellemek için sadece maske takmanın da yeterli olamayacağına dikkati çeken Harris, şunları söyledi;

İstediğimiz şey virüsün bulaşmasını azaltmak. Dolayısıyla aşıların bulaşmayı önleyip önlemeyeceğini henüz bilmiyoruz. Yani, maskenizi yakın temasta olduğunuz, kalabalıkta olduğunuz veya kapalı bir alanda olduğunuz anlarda takmalısınız. Maske tek başına yeterli değil

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...