Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2021 14:26

DSÖ, Avrupa'yı uyardı! Vaka sayıları yüzde 10 arttı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge, 10 haftalık Avrupa’daki vaka düşüşünün son bulduğunu, dikkatli davranılmaması durumunda yeni bir dalganın daha kötü sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

DSÖ, Avrupa'yı uyardı! Vaka sayıları yüzde 10 arttı
DSÖ,,Kovid-19,,Koronavirüs,

Reuters’ın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge, kroronavirüs salgınının dünyadaki etkisi ve seyrine ilişkin dikkatli davranılmaması durumunda daha kötü sonuçlar doğuracağını söyleyerek açıklamalarda bulundu.

Kluge, Avrupa'da kaydedilen vakalardaki 10 haftalık düşüşün sona erdiğini; seyahatlerdeki artışlar ile kısıtlamaların hafifletilmesi nedeniyle geçen hafta vakalarda yüzde 10'luk bir artış yaşandığını bildirdi.

DSÖ yetkilisi, kıtada salgına karşı disiplinin elden bırakılması halinde yeni bir salgın dalgasıyla karşılaşılacağını vurguladı.

"MASKEYİ ÇIKARMAYIN"

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkilileri aşıya rağmen “maskeyi çıkarmayın” açıklaması yaptı. Kovid-19 aşıları tam olanları maske takmaya ve diğer önlemleri almaya çağırdı. Ülkeler, bir taraftan Delta varyantına karşı önlemler alınırken diğer taraftan aşılarını tamamlayanlar maskeleri çıkarıyor. Aşılara rağmen koronavirüs bitmiyor. Doğal olarak önlemlerin seyri de değişiyor.

Kısıtlamalar tam gevşedi derken DSÖ’den “Aşı olsanız bile maskelerinizi çıkarmayın” çağrısı geldi.ABD'de de Los Angeles idaresinden yapılan açıklamada, Delta varyantına karşı bir önlem olarak herkesin içeride maske takmasını tavsiye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...