Tgrt Haber
23 Aralık 2021 12:11

DSÖ Direktörü Tedros: 2021 yılının en korkunç adaletsizliği

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyantının aşı eşitsizliği nedeniyle çıktığını söyledi. Güçlendirici dozun devam ederse yeni varyantların da çıkabileceğini belirten DSÖ, uyarılarda bulundu.

DSÖ Direktörü Tedros: 2021 yılının en korkunç adaletsizliği
dünya sağlık örgütü,,dsö,,omicron,,koronavirüs,,covid-19,

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), birçok ülkenin yaptığı güçlendirici doza karşı eleştirilerine devam etti. Güçlendirici dozun koronavirüsü uzatacağını belirten DSÖ, ''Hiçbir ülke pandemiden çıkış yolunu hızlandıramaz'' açıklamasında bulundu. DSÖ, aşı eşitsizliğinin yeni varyantların ortaya çıkacağını hatta Güney Afrika'da ortaya çıkan Omicron varyatının da bu nedenle çıktığını ifade etti.

Yoksul ülkelerin henüz ilk aşılara ulaşmak için mücadele ettiğini belirten DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

 

"Koruyucu aşı takviye programlarının aşıların çoğuna sahip ülkelerde uygulamaya geçmesi, virüse yayılma ve mutasyona uğrama için daha fazla fırsat vererek, pandemiyi sona erdirmek yerine uzatabilir.''

DSÖ Direktörü Tedros: 2021 yılının en korkunç adaletsizliği

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky yaptığı bir röportajda, "İnsanların tatillerde bir araya gelmesini istiyoruz" derken, “Güvenli toplanma, aşılanmayı ve bir araya geldiğiniz tüm insanların da aşılandığından ve güçlendirildiğinden emin olmayı içerir" dedi.

Genel Direktörü Ghebreyesus, “Şu anda Covid nedeniyle hastaneye yatışların ve ölümlerin büyük çoğunluğu aşısız kişiler arasında” ifadelerini kullandı.

''2021'İN EN KORKUNÇ ADALETSİZLİĞİ''

Küresel sağlık uzmanları, Omicron varyantının ortaya çıkmasının aşı eşitsizliğine bağlı olduğunu söylerken, bilim insanları, Omicron'un, nüfusun sadece yüzde 26'sının tam olarak aşılandığı Güney Afrika'daki bir HIV hastasından ortaya çıktığını düşünüyor.

Tedros, DSÖ'nün üye devletlerinin sadece yarısının bu yıl sonuna kadar nüfuslarının en az yüzde 40'ını aşılamış olacağını tahmin ederken, bunun nedeninin ‘küresel arzdaki bozulmalar nedeniyle’ olduğunu söyledi. 

DSÖ'nün sağlık acil durumları programının yönetici direktörü Dr. Michael Ryan da, aşı eşitsizliğinin "2021'in en korkunç adaletsizliği" olduğunun altını çizdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...