Tgrt Haber
29 Kasım 2021 15:59

DSÖ’nden korkutan açıklama: Omicron çok yüksek küresel riske sahip

DSÖ, Covid-19’un yeni varyantı Omicron'un küresel olarak yayılmasının büyük olasılık olduğunu ve ağır sonuçlar ortaya çıkarabileceğini açıkladı.

DSÖ’nden korkutan açıklama: Omicron çok yüksek küresel riske sahip
DSÖ,Omicron (Nu)

Dünya Sağlık Örgütü, Güney Afrika’da ortaya çıkan Covid-19'un yeni varyantı (Nu) Omicron'un küresel olarak yayılmasının büyük olasılık olduğunu açıkladı. Vaka sayılarının arttığı yerlerde "ağır sonuçlar" ortaya çıkarabileceğini kaydeden DSÖ, varyantın "çok yüksek" küresel riske sahip olduğunu belirtti. 

DSÖ’nden korkutan açıklama: Omicron çok yüksek küresel riske sahip

KÜRSEL DALGA YAPABİLİR

DSÖ’nün yayınladığı bilgilendirme metninde, Omicron’un çok sayıda mutasyona sahip olan farklı bir varyant olduğunun altı çizilerek, bağışıklık sisteminden kaçma ve yüksek seviyede bulaşıcı olabilme potansiyelinin endişe verici olduğu aktarıldı. Varyanta ilişkin belirsizliklerin korunduğu vurgulanan metinde, “Bağışıklık sisteminden kaçma potansiyeli ve muhtemelen bulaşıcılık avantajı sağlayabilen mutasyonlar göz önüne alındığında, Omicron'un küresel düzeyde potansiyel olarak daha fazla yayılma olasılığı yüksektir. Bu özelliklere bağlı olarak, gelecekte Kovid-19 dalgaları olabilir ve ciddi sonuçlara yol açabilir. Omicron ile ilgili genel küresel risk çok yüksek olarak değerlendirilmektedir” denildi.

AŞILAMA HIZ KAZANMALI

DSÖ, "Yeni varyant Omicron ile ilişkili genel küresel risk çok yüksek olarak değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı. 194 üye ülkesi olan DSÖ, yüksek riskli gruplar için aşılamaya hız vermeleri önerisi yaptı. DSÖ, ayrıca Omicron'un aşıların ve önceden hastalığı geçirmiş olmaktan kaynaklanan bağışıklığın getirdiği korumadan kaçma potansiyelinin ne kadar olduğunu anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...