Tgrt Haber
16 Kasım 2016 22:34

DSÖ Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları kınadı

Dünya Sağlık Örgütünce, Suriye'de son günlerde hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik artan saldırılar kınandı.

DSÖ Suriye'de hastanelere yönelik saldırıları kınadı
Dünya Sağlık Örgütü, Suriye

Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yapılan yazılı açıklamada, Halep'in batısındaki kırsal bölgede 13-15 Kasım arasında 3, İdlib'te ise 2 hastaneye saldırıda bulunulduğu, bu saldırılarda 2 kişinin hayatını kaybettiği, 6'sı sağlık çalışanı olmak üzere 19 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Suriye'de "şok edercesine" sağlık kuruluşlarına yönelik saldırıların sayı ve ölçek bakımından artmaya devam ettiğinin vurgulandığı açıklamada, DSÖ ve paydaşlarının 2016'da ülke genelinde bu tür 126 saldırıyı belgelediğine işaret edildi.

Açıklamada, İdlib'te saldırıya uğrayan 2 hastanede ayda 10 bin kişiye ameliyat ve doğum da dahil sağlık hizmeti verildiğine işaret edilerek, "DSÖ bir kez daha, çatışma içindeki bütün tarafların sağlık çalışanlarının, sağlık kuruluşlarının ve tıbbi malzemelerin güvenliği ve tarafsızlığına saygı duymasını talep etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Son 48 saat içinde Suriye'de 5 hasteneye yapılan saldırıların kınandığı açıklamada, bu tür saldırıların başta çocuk ve kadınlar olmak üzere birçok insanın yaşamını tehlikeye attığı vurgulandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...