Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 May 2022 12:13 - Güncelleme : 21 May 2022 13:18

DSÖ'de maymun çiçeği virüsü alarmı! Nereden yayıldığı ortaya çıktı

Avrupa'da pek çok ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü için DSÖ acil toplanıyor. Bir günde 24 vakanın daha tespit edildiği İspanya'da salgının bir saunadan yayıldığı bildiriliyor. Belçika'da ise 10 bin kişinin katıldığı festival salgının kaynağı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Milliyet
DSÖ'de maymun çiçeği virüsü alarmı! Nereden yayıldığı ortaya çıktı
maymun çiçeği,DSÖ

Avrupa’da ülkeden ülkeye yayılan maymun çiçeği virüsü için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) harekete geçti. Avrupa'daki vakaların 100'ü geçmesi üzerine acil toplantı çağrısı yaptı. DSÖ bünyesinde Pandemi ve Epidemi Olasılığı İçeren Enfeksiyon Tehlikeleri Teknik Tavsiye Grubu acil toplantı kararı aldı. Bu grup, küresel sağlığa yönelik tehdit oluşturan enfeksiyon riskleri hakkında bilgi verip sadece tavsiyelerde bulunuyor.
Avrupa'da İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, İtalya, İspanya, İsveç ve Portekiz'de tespit edilen virüs son olarak Hollanda'da ortaya çıktı. Avrupa dışında ABD, Kanada ve Avustralya'da maymun çiçeği vakaları bulunuyor. İsrail'de ise bir kişi şüpheli. 

İSPANYA SAUNAYI KAPATTI

Dün 24 vakanın daha ortaya çıktığı İspanya'da, salgının bir saunadan yayıldığı bildiriliyor. İspanyol yetkililer, başkent Madrid'deki saunayı kapattı. Madrid'in göbeğinde kapatılan The Paraiso (Cennet) adlı saunaya, daha çok eşcinsellerin gittiği bildiriliyor. Madrid bölgesinden sağlık yetkilisi Enrique Ruiz Escudero, "Testleri pozitif sonuç veren hastaların çoğunun saunayla bir bağlantısı var" ifadelerini kullandı. 

El Pais, bir testin pozitif sonuç verdiği Kanarya Adaları'nda 5-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen devasa bir partinin İspanya'daki salgının ikinci odak noktası olduğunu yazdı. Gazete, Maspalomas adlı festivale 80 bin kişinin katıldığını, İtalya'da tespit edilen ilk vakanın da Maspalomas'la bağlantılı olduğunu aktarıyor.

ALMANYA’DAN AÇIKLAMA 

Almanya'da silahlı kuvvetler laboratuvarı, "Bu Avrupa'da görülen en büyük ve en hızlı yayılan maymun çiçeği salgını" açıklamasını yaptı. Üst düzey bir ABD'li yetkili ise, yeni vakaların ortaya çıkmasını beklediklerini ancak şu an için halk sağlığını tehdit eden bir riskin düşük seviyede olduğunu belirtiyor.

DSÖ'de maymun çiçeği virüsü alarmı! Nereden yayıldığı ortaya çıktı

10 BİN KİŞİNİN KATILDIĞI FESTİVALDE

Doğrulanmış vaka sayısının üçe yükseldiği Belçika'da, tüm hastaların bir fetiş festivaline katıldığı açıklandı. Belçika'nın ikinci büyük kenti Antwerp'te iki hafta önce Darklands adlı bir fetiş festivali düzenlenmişti. Antwerp'te 4-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Darklands fetiş festivaline, yurt içi ve yurt dışından, çoğunluğu erkek 10 bin ziyaretçi katılmıştı.

Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...