Tgrt Haber
21 May 2021 08:20

DSÖ’den AB’ye kritik uyarı

Avrupa Birliği, Biontech-Pfızer ile toplam 1,8 milyar doz koronavirüs aşısı alımına yönelik sözleşme imzaladı. AB’nin açıkladığı seyahat kararı sonrası DSÖ’den kritik uyarı geldi.

DSÖ’den AB’ye kritik uyarı
dünya sağlık örgütü,AB,avrupa birliği,DSÖ,seyahat

Avrupa Birliği, BioNTech-Pfizer ile 1,8 milyar dozluk koronavirüs aşısı sözleşmesi imzaladı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabından BioNTech-Pfizer ile 3. Sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

1,8 MİLYAR DOZA KADAR AŞI GARANTİLENDİ

Uzun vadede Avrupa’yı ve dünyayı korumak için diğer şirketlerle sözleşmelerin yapılabileceğini söyleyen Leyen, “Yeni sözleşmemiz Avrupa Birliği ile Pfizer/Biontech arasında imzalandı. Sözleşmeyle Kovid ve varyantlarına karşı mücadelemiz için 1,8 milyar doza kadar aşı garantilendi” dedi.

AB'nin BioNTech-Pfizer, AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, CureVac , Moderna sözleşmeleri bulunuyor.

DSÖ’DEN AB’YE KRİTİK UYARI

Öte yandan Avrupa Komisyonu, Avrupa Birliği ülkelerinin kapılarını aşılarını yaptıran kişilere açacağını duyurmuştu. Ancak Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge'den AB ülkelerine uyarı geldi.

Kluge; ülkelerin aşılama programları devam etse de uluslararası seyahat için henüz yeterince güvenliğin sağlanmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...