Tgrt Haber
25 Kasım 2021 09:10

DSÖ'den çocuklara Covid-19 aşısı için yeni açıklama

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Covid-19 salgınına karşı uygulanan aşıların çocuk ve ergenlik çağındakiler için gerekli olup olmadığına ilişkin yeni açıklama yaptı.

DSÖ'den çocuklara Covid-19 aşısı için yeni açıklama
dünya sağlık örgütü,dsö,covid-19,koronavirüs,aşı

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), Cenevre merkezindeki basın toplantısında kıdemli bilim insanı Soumya Swaminathan, çocuklarda Covid-19 nedeniyle ölüm riski ve aşıların etkililiğine dair değerlendirmelerde bulundu.  Swaminathan, dünyada çocukların Covid-19 enfeksiyonu oranının yetişkinlerle aynı olduğunu belirterek, "Çocuklarda ağır Kovid-19 hastalığı ve ölüm oranları yetişkinlere göre çok düşük." dedi.

Bazı ülkelerde çocukların ve ergenlerin aşılanmasına başlanmışken DSÖ, çocuk ve ergen bireylerin mevcut aşılara ihtiyacı olup olmadığını hala gözden geçirdiklerini ifade etti. Swaminathan, ''Çocuk ve ergenlerin aşı gerekliliğine dair bir tahminde bulunmamız için yeni aşıların üretilmesini beklememiz gerekiyor" dedi.

DSÖ'den çocuklara Covid-19 aşısı için yeni açıklama

Swaminathan, çocuk ve ergenlerin Covid-19 nedeniyle ölüm oranlarının ne kadar olduğu sorusuna, "Dünyada Kovid-19 kaynaklı can kayıplarının yüzde 0,5'ini 25 yaş altı kişiler oluşturuyor. 5 ile 10 yaş arası çocuklara baktığınızda ise bu oran yüzde 0,1." cevabını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...